Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 6 mei 2010

Hoofd politie Alkmaar Jan Keller opent Alkmaarse kaasmarkt

Op vrijdag 7 mei om 10.00 uur, opent het hoofd van politie Alkmaar, de heer J.H. Keller, de Alkmaarse kaasmarkt. Hij doet dat op uitnodiging van burgemeester Piet Bruinooge.

Jan Keller komt niet alleen naar het Alkmaarse Waagplein; hij neemt een speurhond mee. De hond geeft voorafgaand aan de officiële opening een demonstratie. Burgemeester Bruinooge:

"De inzet van speurhonden is een belangrijk middel voor de politie Alkmaar om hun werk goed te kunnen uitvoeren. Om dat onder de aandacht te brengen, heb ik de heer Keller gevraagd

om een demonstratie. Die toezegging heeft hij graag gedaan."

Twee speurhonden

De Alkmaarse politie heeft twee speurhonden tot haar beschikking. Ze vormen een onderdeel van het Horeca Interventie Team en worden ingezet om de openbare orde te handhaven. Daarom zijn ze iedere vrijdag en zaterdag, 's avonds en 's nachts, zichtbaar aanwezig op het Waagplein. Daarnaast worden de honden ingezet tijdens voetbalwedstrijden van AZ en verrichten ze speurwerk, voornamelijk naar voorwerpen.

Elke vrijdagochtend kaasmarkt
Over de hele wereld is Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt kent een traditie, die teruggaat tot de 15e eeuw. Het befaamde kaasdragersgilde stamt uit 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdduizend mensen dit kleurrijke evenement. De Kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 2 april tot en met 3 september elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.