Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

7 mei 2010

SCHOONMAAKACTIE BINNENSTAD

De Ondernemersvereniging Centrum Utrecht en het Centrummanagement Utrecht hebben vandaag een veegactie georganiseerd in het centrum van Utrecht.

Ondernemers en bewoners waren opgeroepen om de bezem ter hand te nemen en de binnenstand schoon te vegen. Er waren zo'n vijftig mensen. De Hema had bezems ter beschikking gesteld en Cargohopper zorgde voor de afvoer. Ook de burgemeester bracht een bezoek aan de grote groep vrijwilligers.

Al een aantal dagen is de binnenstad van Utrecht geteisterd door overmatig vuil op straat. Dit is een direct gevolg van de staking van de gemeentelijke straatvegers en afvalophaaldienst. De Ondernemersvereniging Centrum Utrecht en het bestuur van het Centrummanagement Utrecht maakten zich zorgen over de aantrekkelijkheid van de binnenstad. Juist deze vakantieweek, waarin wij naast grote aantallen bezoekers ook vele internationale gasten en cameraploegen verwachten voor de Giro, moet het centrum er goed bijliggen. Utrecht moet uitstralen dat het een warme, hartelijke en gastvrije stad is. En die boodschap is alleen maar over te brengen als het op zijn minst schoon is.

Het resultaat van de gezamenlijke actie was boven verwachting. Door de hele binnenstad liepen vrijwilligers; bewoners, leden van het Centrummanagement Utrecht en ondernemers te vegen. Het resultaat bestond uit ruim vijftig gevulde vuilniszakken, dichtgeboden met roze Girolinten.

Hierbij worden alle mensen die zich vandaag ingezet hebben nogmaals heel erg bedankt!