Partij van de Arbeid

Partij van de Arbeid

Den Haag, 7 mei 2010

Vragen van het lid Vos (PvdA) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de minister van Justitie en de minister van Economische Zaken


* Bent u bekend met de restaurantrecensie van Johannes van Dam over het Italiaanse restaurant Soprano te Amsterdam?{1}


* Bent u eveneens bekend met het feit dat het Italiaanse restaurant geen wijn mag schenken omdat een gedeelte van het restaurant niet voldoet aan het vereiste van een hoogte van 240 centimeter ingevolgde de Drank- en Horecawet en het besluit Eisen inrichtingen Drank- en Horecawet?


* Bent u eveneens bekend met het feit dat dit restaurant om 17.00 de deuren sluit omdat het niet mogen schenken van wijn bij Italiaans eten leidt tot significant minder interesse van potentiële klandizie in het nuttigen van een diner in betreffende uitspanning?


* Is het juist dat de eisen over de hoogte van een inrichting te maken hebben met de ventilatie van een inrichting en/of het gegeven dat er voor juli 2008 nog gerookt mocht worden in horecagelegenheden?


* Indien de hoogte-eis te maken heeft met de luchtverversing en de aanwezigheid van tabaksrook, wat sinds het rookverbod wellicht minder van belang is, bent u bereid de hoogte-eisen te versoepelen? Zo nee, waarom niet?

{1} Johannes van Dam, Soprano, in: Het Parool, 1 mei 2010 (http://www.parool.nl/wca_digi/resto_detail/313/100379/Soprano.html)