Echtgenote Europese president doopt exclusieve roos Passiflora

07/05/2010 17:07

FIELD / URBAN COMMUNICATION

Mevrouw Geertrui Van Rompuy, echtgenote van de President van Europa en tevens plantkundige heeft vandaag de exclusieve roos 'Passiflora' gedoopt. De meter deed dit samen met peter Jan Rammeloo, directeur van de Nationale Plantentuin van België.

De roos, gekweekt door André Casteels uit Putte is grootbloemig, bolvormig, geurend, type Engels en satijn-oranje gekleurd. De doop van deze prachtige roos gebeurde ter gelegenheid van het tuin- en outdoorevent Passiflora2010, dat plaats heeft in de Nationale Plantentuin van België (Meise) tijdens het Pinksterweekend.

Passiflora is een uniek tuinevent dat aan de hand van themadorpen verschillende topics bundelt volgens sfeer en insteek. Zo krijgt de bezoeker de kans om zich doelgericht voor te bereiden op het komende zomers tuingenot. Geen beter plek om deze tuindorpen tot hun recht te laten komen dan de Nationale Plantentuin van Meise. Net boven Brussel gelegen, is de Nationale Plantentuin een vlot bereikbare locatie. Dit toegankelijke groenparadijs biedt een uitgelezen mogelijkheid om van Passiflora een overzichtelijk tuinevenement te maken.

VOOR DE REDACTIES: Foto's van de doop vindt u vanaf 20u00 vanavond op volgende link:

www.fileserver-urban-communication.be/passiflora/roos

Praktische informatie

Voor de organisatie tekent Rekad Produkties (Bloemschikhappening Alden Biesen, Kersthappening in Brugge). Deze eerste editie van Passiflora verwacht 20.000 bezoekers.

Openingsuren

Pinksterweekend : zaterdag 22 t.e.m. maandag 24 mei 2010. Telkens van 10 tot 18 uur

Adres

Nationale Plantentuin van België (Domein van Bouchout) - Nieuwelaan 38 - (B) 1860 Meise

Tickets

Kassa : ¤ 8 (Kinderen : tot 12 jaar gratis (doorlopend kinderanimatie) )

VVK : ¤ 7 (weldra online te bestellen)

Groepen (enkel in vvk) : ¤ 6 (> 30 p) en ¤ 7 (< 30 p). Contacteer ons voor info of reservatie : info@passiflora-meise.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel