Trots op Nederland

07 mei 2010 | Griekenland debat

Voor Trots op Nederland is het duidelijk:

Griekenland is failliet: en de Minister wil 5 miljard steken in een failliete boedel.

5 miljard lenen; dat is weggegooid geld.
Dat geld zien we nooit meer terug en de Minister weigert dit onder ogen te zien; hij spreekt niet eens over dit risico, maar vertrouwt er op dat het geld terugkomt.
Trots op Nederland niet!
(Is de Minister wel op de hoogte van de situatie in Griekenland) De rellen op dit moment doen vrezen dat de regering en het pakket geen lang leven beschoren zijn en dat ons geld dus weggegooid is.

Spanje, Portugal, Italië, Ierland en België kijken handenwrijvend toe. Ook zij gaan steun krijgen als waardering voor hun financiële wanbeleid.
Bank of Amerika/ Merrill Lynch heeft naar buiten gebracht dat deze landen de komende 3 jaar 2000 miljard euro moeten herfinancieren. Klopt dat?

Als dit Kabinet ook deze landen gaat steunen wat kost dan een Nederlands huishouden?

De beste oplossing zou zijn: Griekenland uit de Euro » kan niet conform het Verdrag van Lissabon.

(Een lening mag ook niet trouwens)

Enige oplossing: wij stappen er uit!!
Bij de invoering van de Euro is de Nederlandse Burger de dupe geworden. Wij wachten niet op de vrije val van de Euro waar de Nederlandse burger weer het slachtoffer van wordt.

Trots op Nederland wil onze eigen keiharde gulden weer invoeren, In het belang van onze eigen burgers is het beter de stekker er nu uit te trekken. Voortgaan op deze weg maakt van de euro een sterfhuisconstructie
Niet meer investeren in (failliete) landen, maar nu saneren. Het is hard, maar het is niet anders.

Wat Trots op Nederland betreft wordt de gulden weer ingevoerd en we garanderen de spaartegoeden. Geen lapmiddelen zoals een Europese waakhond zonder tanden.

Wij hebben dan onze monetaire onafhankelijkheid terug en zijn weer baas in onze eigen portemonnee.

Voorzitter: In tweede termijn zal ik een motie indien waarin ik de Minister met klem verzoek deze optie: het herinvoeren van de gulden met spoed te onderzoeken.

Daarnaast zal ik een motie indienen over het starten van gesprekken met Duitsland over een mogelijke monetaire Unie.

7 mei 2010