Gemeente Sneek


Ontwerp-uitwerkingsplan "Uitvaartcentrum Harinxmaland"

Ontwerp-uitwerkingsplan "Uitvaartcentrum Harinxmaland" Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig (afdeling 3.2A), artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat een ontwerp - uitwerkingsplan "Uitvaartcentrum Harinxmaland" ter inzage zal worden gelegd. Het plangebied ligt ten noordwesten van Sneek. Het plangebied grenst aan het buitengebied van de gemeente Sneek en aan de Stadsrondweg-noord. Het doel van dit bestemmingsplan is om de bouw van een uitvaartcentrum / crematorium mogelijk te maken. Het ontwerp van het uitwerkingsplan "Uitvaartcentrum Harinxmaland" bevat een toelichting, regels en een verbeelding.

Digitaal ontwerp-uitwerkingsplan "Uitvaartcentrum Harinxmaland" Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2010 dan ook verplicht bestemmingsplannen digitaal beschikbaar te stellen. U kunt het digitale uitwerkingsplan "Uitvaartcentrum Harinxmaland" digitaal bekijken op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/. De digitale planbestanden van het uitwerkingsplan "Uitvaartcentrum Harinxmaland" zijn te downloaden op de volgende weblocatie:

http://ruimtelijkeplannen.sneek.nl/23BA7C3B-6046-4886-93B6-80D838F7C7DB /

Ontwerp-uitwerkingsplan "Harinxmaland fase 1"
Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig (afdeling 3.2A), artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat een ontwerp - uitwerkingsplan "Harinxmaland fase 1" ter inzage zal worden gelegd. Het plangebied is gelegen tussen de wijk de Zwette in Sneek en Scharnegoutum en tussen de Zwette en de spoorlijn Leeuwarden - Stavoren. Aan de oostelijke zijde ligt het dorp Loënga.

Het doel van onderhavig uitwerkingsplan is om de realisatie van een nieuw woongebied aan de noordkant van Sneek mogelijk te maken. Het betreft de 1^ste fase van de woonuitbreiding Harinxmaland. Het ontwerp van het uitwerkingsplan "Uitvaartcentrum Harinxmaland" bevat een toelichting, regels en een verbeelding.

Digitaal ontwerp-uitwerkingsplan "Harinxmaland fase 1" Vanaf 1 januari 2010 is het digitale bestemmingsplan het rechtsgeldige bestemmingsplan. Gemeenten zijn vanaf 1 januari 2010 dan ook verplicht bestemmingsplannen digitaal beschikbaar te stellen. U kunt het digitale uitwerkingsplan "Harinxmaland fase 1" digitaal bekijken op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/. De digitale planbestanden van het uitwerkingsplan "Harinxmaland fase 1" zijn te downloaden op de volgende weblocatie:

http://ruimtelijkeplannen.sneek.nl/1FC5F7F2-BF72-487F-9FA4-E44C4F2291DF /

De papieren ontwerp-uitwerkingsplannen liggen van vrijdag 7 mei tot en met donderdag 17 juni 2010 voor een ieder ter inzage, bij de centrale balie, Marktstraat 15 te Sneek. De uitwerkingsplannen zijn ook als pdf-bestand in te zien op de gemeentelijke internetsite: www.sneek.nl, onder `Actueel in Sneek', `Bestemmingsplannen'.

Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging bij het college van burgemeester en wethouders een zienswijze over het ontwerp-uitwerkingsplan naar voren brengen op de volgende wijze:
* schriftelijk (adres: Gemeenteraad van Sneek, Postbus 10.000, 8600 HA Sneek), of

* mondeling, bij voorkeur na afspraak met de afdeling Ontwikkeling (dhr. S.G. Faber, telefoon: 0515-485576).

Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijk verzoek te doen uiterlijk 14 dagen voor het einde van de tervisieleggings-termijn om termijnoverschrijding te voorkomen.