Ingezonden persbericht


P e r s b e r i c h t

Kampen, 7 mei 2010

Vliegen boven eigen woongebied

Helikoptervlucht met VakantieXperts

In 32 plaatsen in Nederland bieden vestigingen van de landelijke reisbureauketen VakantieXperts dit voorjaar wederom een uniek vliegevenement aan: de HeliXperience. Klanten van VakantieXperts wordt de mogelijkheid aangeboden om een rondvlucht per helikopter te maken boven hun eigen woongebied. Een helikoptervlucht is voor de meeste mensen een bijzondere ervaring. Zelden krijgt men de kans om zó laag boven het eigen woongebied te vliegen dat er naar de buren gezwaaid kan worden.

In de afgelopen jaren is HeliXperience uitgegroeid tot één van de beste ééndaagse vliegevenementen van Nederland. In totaal maakten inmiddels al duizenden reisbureauklanten een rondvlucht boven hun eigen woongebied. In veel plaatsen is de belangstelling voor een rondvlucht zo groot dat op het laatste moment nog extra rondvluchten moeten worden ingezet om aan de grote belangstelling tegemoet te kunnen komen.

Tijdens HeliXperience worden ca. 25 helicoptervluchten van ca. 8 minuten uitgevoerd. Per vlucht kunnen 3 passagiers mee, zodat minimaal 75 mensen een rondvlucht kunnen maken boven hun eigen woongebied. HeliXperience is vooral erg populair bij opa's en oma's die hun kleinkinderen uitnodigen voor een rondvlucht. Tickets voor een rondvlucht zijn te reserveren voor ¤ 59 per persoon bij de vestigingen van VakantieXperts. Normaal kost een rondvlucht per helikopter al gauw ¤ 89.

'Als reisbureauketen verzorgen wij de reizen van honderdduizenden vakantiegangers. Dagelijks worden door de 151 reisbureaus van VakantieXperts honderden vliegreizen geboekt. Als reisspecialisten willen wij onze klanten een buitengewone vliegervaring bezorgen. Met 'HeliXperience' kunnen we onze klanten een heel kort, maar ook heel uniek reisje aanbieden', aldus Diederieke Alferink, directeur van de reisbureauketen.

De rondvluchten worden uitgevoerd door Sky Service Netherlands in Teuge, een bedrijf met 30 jaar ervaring in commercieel luchtvervoer, dat vluchten uitvoert onder de voorwaarden van AOC (Air Operator Certification), een Europese erkenning die de veiligheid van de uitvoering waarborgt.

De eerste HeliXperience vindt plaats op 22 mei in Zeewolde. Een compleet vluchtschema van HeliXperience staat op www.vx.nl

Noot voor de redactie (