Phillips-Van Heusen Corporation voltooit overname van Tommy Hilfiger B.V.

Financieringstransacties ook gesloten

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20100507 --

Phillips-Van Heusen Corporation (NYSE:PVH) heeft vandaag de afronding van de overname van Tommy Hilfiger B.V. en enkele gelieerde ondernemingen uit fondsen in verband met Apax Partners L.P. aangekondigd.

“Wij zijn er enorm verheugd over deze onderhandelingen met Tommy Hilfiger te kunnen afronden,” verklaarde Emanuel Chirico, Chairman en Chief Executive Officer van PVH. “Deze combinatie verenigt twee eersteklas bedrijven, ieder met haar symbolische merk en sterke groeiperspectieven. Wij geloven dat dit een grote waarde voor onze aandeelhouders betekent, met grotere kansen voor onze zakelijke partners, klanten en werknemers, omdat wij in de komende jaren een hefboomeffect voor een gecombineerd globaal platform zullen gaan leveren.”

“Dit is een buitengewone dag voor de evolutie van het Tommy Hilfiger bedrijf,” zei Fred Gehring, die naast de functie van Chief Executive Officer bij Tommy Hilfiger ook als Chief Executive Officer voor de gezamenlijke internationale activiteiten van het bedrijf verantwoordelijk zal zijn. “Wij zien ernaar uit om verder te bouwen op dit belangrijke momentum wereldwijd dat wij in de afgelopen drie jaar voor het Tommy Hilfiger merk als particuliere onderneming hebben kunnen bereiken. Wij zullen onze unieke infrastructuur in de hele wereld aanpassen om PVH in staat te stellen de aanwezigheid van haar erfmerken – Van Heusen, IZOD en ARROW – verder op de internationale markt uit te breiden .”

PVH heeft vandaag ook aangekondigd dat het verschillende eerder aangekondigde activiteiten voltooid heeft, zoals financieringen, waarvan de baten gebruikt werden voor de financiering van de aankoop, en die verder ook zullen dienen om PVH van voortdurende liquiditeit te voorzien. Deze activiteiten zijn:

  • Emissie van 5.750.000 aandelen van het gewone aandelenkapitaal, inclusief 750.000 aandelen die verkocht zijn in overeenstemming met de uitoefening van de overtoewijzingsoptie van de inschrijver. De prijs waarvoor de aandelen aan het publiek werden verkocht was $66,50 per aandeel.
  • Emissie van 8.223.841 aandelen van het gewone aandelenkapitaal van PVH aan de verkopende aandeelhouders van Tommy Hilfiger, als onderdeel van de aankoopprijs voor Tommy Hilfiger.
  • Emissies in particuliere plaatsingen van een totaal bedrag van 8.000 PVH Serie-aandelen. Converteerbare preferente aandelen van LNK Partners, L.P. en affiliaties van MSD Capital, op dit moment converteerbaar in 4.189.360 aandelen van het gewone aandelenkapitaal van PVH, voor een totale aankoopsom van $200 miljoen.
  • Emissie van $600 miljoen van 7,375% senior notes die in 2020 vervallen.
  • Sluiting van haar senior verzekerde kredietfaciliteit bestaande uit aan Amerikaanse dollars en Euro's onderhevige termijnleningen voor een totaal bedrag van $1.370.800.000 en €400.000.000, waarvan een gedeelte in mei 2015 en een gedeelte in mei 2016 vervalt, en een revolverende kredietfaciliteit voor een bedrag van $450 miljoen (in Amerikaanse dollars en Euro's) die in mei 2015 vervalt en bij sluiting niet getrokken was.
  • Het vervallen op 4 mei 2010 van de cash tenders van het bedrijf voor elk en het totaal van de uitstaande aandelen van het kapitaalbedrag voor $150,0 miljoen van haar 7,25% senior notes, verschuldigd in 2011, en voor het kapitaalbedrag van $150,0 miljoen van haar 8,125% senior notes verschuldigd in 2013. Op dat moment werden $100.545.000 of 67% van het totale kapitaalbedrag van de 2011 notes en $134.341.000 of 90% van het totale kapitaalbedrag van de 2013 notes voor uitgifte aangeboden. Alle niet aangeboden notes werden voldaan en gedechargeerd en zullen op 7 juni 2010 worden ingelost.

Bovenstaande zaken worden vollediger beschreven in de openbare filings die door PVH bij de Securities & Exchange Commission zijn ingediend. Deze kunnen worden bekeken op PVH’s website www.pvh.com onder het tabblad “Investeerderbetrekkingen” en vervolgens onder de titel SEC-Filings.”

Over Phillips-Van Heusen Corporation

Phillips-Van Heusen Corporation is een van de grootste kledingbedrijven in de wereld. Het is eigenaar van de symbolische Calvin Klein en Tommy Hilfiger merken en brengt deze wereldwijd op de markt. Het bedrijf is 'werelds grootste overhemden- en boorden- en dassenbedrijf en verkoopt een groot aantal producten onder haar eigen merken: Van Heusen, Calvin Klein, Tommy Hilfiger, IZOD, ARROW, Bass and G.H. Bass & Co., en haar licentiemerken, zoals Geoffrey Beene, Kenneth Cole New York, Kenneth Cole Reaction, MICHAEL Michael Kors, Sean John, Chaps, Trump, JOE Joseph Abboud, DKNY en Timberland.

Safe Harbor-verklaring onder de Private Securities Litigation Reform Act van 1995: De toekomstgerichte verklaringen in dit document, inclusief en zonder beperking, de verklaringen met betrekking tot de toekomstplannen, strategieën, doelstellingen, verwachtingen en intenties van het bedrijf, inclusief en zonder beperking, de verklaringen met betrekking tot de aankoop van het bedrijf van Tommy Hilfiger en enkele gelieerde ondernemingen (gezamenlijk “Tommy Hilfiger”), zijn gedaan volgens de Safe Harbor-bepalingen van de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Beleggers worden erop attent gemaakt dat zulke toekomstgerichte verklaringen onderhevig zijn aan een aantal risico' en onzekerheden waarbij over veel van deze niet een precieze voorspelling kan worden gedaan, en sommige niet kunnen worden geanticipeerd, inclusief en zonder beperking, de volgende: (i) de plannen, strategieën, doelstellingen, verwachtingen en intenties van het bedrijf zijn onderhevig aan veranderingen op ieder moment dat het bedrijf dit zo beoordeelt; (ii) in verband met de aankoop van Tommy Hilfiger heeft het bedrijf belangrijke bedragen geleend en zal hiervoor een belangrijk deel van haar cash flows moeten gebruiken om aan deze schulden te kunnen voldoen, wat ertoe zou kunnen leiden dat het bedrijf niet over voldoende financiële middelen beschikt om haar zaken uit te voeren op de wijze waarop het dit zou willen doen, of in het verleden gedaan heeft; (iii) aankoop en zaken die uit aankopen en voorgestelde transacties voortvloeien, inclusief en zonder beperking, de mogelijkheid een aangeworven eenheid, zoals Tommy Hilfiger, bij het bedrijf te integreren, zonder dat dit een belangrijk tegenstrijdig effect op de aangeworven eenheid of de bestaande activiteiten van het bedrijf zal hebben, betrekkingen met verkopers, betrekkingen met klanten of financiële prestatie; en (iv) andere risico's en onzekerheden aangeduid in de bij de Securities and Exchange Commission ingediende filings van het bedrijf.

Het bedrijf neemt geen enkele verplichting op zich om welke dan ook van de toekomstgerichte verklaringen publiekelijk te herzien of te actualiseren, als gevolg van het verkrijgen van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Investeerders:
Phillips-Van Heusen Corporation
Michael Shaffer, 212-381-3523
Executive Vice President en Chief Financial Officer
www.pvh.com
of
Media:
Sard Verbinnen & Co
Dan Gagnier/Nathaniel Garnick

212-687-8080

Ticker_symbol NYSE:PVH