Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Sur Place
Tentoonstelling over Urban Bike Culture

31 maart 2010 - In het kader van de Giro D'Italia organiseert Mediamatic van 8 mei t/m 22 augustus de tentoonstelling Sur Place, over fixed gear cultuur. Fixed gears, of fixies, zijn fietsen zonder versnellingen waarmee je zowel op de baan als in de stad met een rotgang van A naar B kunt fietsen. Fietskoeriers rijden al jaren op deze gestripte fietsen, maar ook jonge creatieven hebben de schoonheid en snelheid van de fixie ontdekt. Ze ontwerpen hun eigen fietsen en spelen bike polo op verlaten parkeerplaatsen. De tentoonstelling geeft een inkijk in deze snelgroeiende grootstedelijke subcultuur en de oorsprong van de fiets. Sur Place opent op 8 mei, de dag dat de Giro D'Italia van start gaat in Amsterdam.

De tentoonstelling is één grote indoor fietsbaan. Naast een collectie zeldzame baanfietsen, schetsen films, documentaires en multimedia-installaties een beeld van de ultieme vrijheid en passie die de fietsers met elkaar delen. Bezoekers kunnen door de tentoonstellingsruimte fietsen, tegen elkaar racen op de rollerbank en klussen aan hun fixie in de do-it-yourself werkplaats. In het openingsweekend vindt een filmfestival plaats en er worden verschillende workshops en salons georganiseerd.

Openingstijden
Sur Place is geopend van 8 mei t/m 22 augustus 2010 in Mediamatic BANK, Vijzelstraat 68 in Amsterdam. Openingstijden ma ­ vr van 13.00 ­ 19.00 uur, en za + zo van 13.00 tot 18.00 uur.



Ingezonden persbericht