Ingezonden persbericht

Schiedam kleurt Giro-roze
Feestprogramma op 8, 9 en 10 mei

Schiedam kleurt Giro-roze voor de derde etappe van de Giro d'Italia. De wielerronde van Italië doet op 10 mei de stad aan. De gemeente benut de komst van het peleton om de Nationale Fietsmaand, gezond bewegen en haar prachtige binnenstad te promoten. Schiedam staat daarom op 8, 9 en 10 mei in het teken van Italie.

Het Stadserf fungeert die dagen als sportplein waar bezoekers kennis kunnen maken met verschillende sportactiviteiten van spinning tot funfietsen.

Op het Land van Belofte kan iedereen van de culinaire en muzikale kant van Italië genieten. Als afsluiting van alle activiteiten koerst het peleton met tal van bekende renners maandag de 10de door Schiedam voorafgegaan door de Giro-reclamekaravaan om circa 13.00 uur.
De Giro d'Italia wordt in circa 160 landen op tv uitgezonden. Duidelijk is dat in ieder geval het grote Italiaanse televisiestation Rai Uno en Eurosport live verslag doen van de hele etappe waarbij Schiedam dus ook te zien zal zijn.

Route

De route die de wielrenners rijden is definitief bekend.

Het peloton komt Schiedam binnen via de Matlingeweg. Daarna rijden de renners via de Vlaardingweg en de De Brauwweg over de 's Gravelandseweg naar de Broersvest. Via de Koemarkt, Gerrit Verboonstraat, Oranjestraat en de Nieuwe Haven draaien de renners de Burgemeester Knappertlaan op om via de Vlaardingerdijk de oprit naar de A4 op te gaan en Schiedam te verlaten.

Over de Giro d'Italia

De Giro is samen met de ronde van Frankrijk (Tour de France) en de ronde van Spanje (Vuelta) één van de drie belangrijkste wielerkoersen van de wereld. Net als de andere twee grote rondes duurt de Giro d'Italia 23 dagen. In die periode worden 21 etappes gereden. Ongeveer 22 teams met in totaal 200 renners nemen deel aan het evenement. De tour werd voor het eerst in 1909 verreden.
|                                                                         |
|Noot voor de redactie (