Ingezonden persbericht

Renger van der Zande klaar voor eerste GP3-weekend

De laatste testdagen voor het nieuwe GP3-seizoen zijn door Renger van der Zande uitstekend besteed. De coureur van RSC Mücke is nu helemaal klaar voor het openingsweekend in Barcelona en wil gaan voor de eindoverwinning in het kampioenschap.

Renger komt uit voor het team van RSC Mücke, dat geleid wordt door oud Formule 1-coureur Ralf Schumacher en Peter Mücke, een door de wol geverfde teambaas. Tijdens de test in Barcelona bewees hij dat hij dé grote uitdager lijkt te worden van het team van ART, een gevestigde naam in de opstapklasses naar de Formule 1. Zijn snelheid op het Catalaanse circuit, Renger zat constant bij de beste vier, belooft veel goeds. "Ik heb er ontzettend veel zin in", zei Renger over het aankomende raceweekend.

"Ik heb met het team de setup zo ontwikkeld dat we vanaf de eerste meter vol op de limiet kunnen rijden. Dat is belangrijk, omdat we tijdens de trainingen niet veel tijd hebben en je dus direct alles uit de auto moet halen. Dat ging uitstekend in de test en dat zag je ook wel aan de tijden. Ik zat continu in de top-vier. De samenwerking met het team is top en we gaan vol zelfvertrouwen naar het weekend in Barcelona, waar we onder het toeziend oog van de Formule 1-teams aan het allereerste GP3-weekend zullen beginnen."

Het eerste GP3-weekend vindt plaats op 8 en 9 mei.