Ingezonden persbericht




Fotografie en jazz komen samen

PERSBERICHT april 2010

L'Oeil de l'eléphant . Guy Le Querrex

8 mei 2010 in Lantaren/Venster, Gouvernestraat.

Op zaterdag 8 mei vindt het jazzconcert L'oeil de l'eléphant met fotograaf Guy Le Querrex, lid van het prestigieuze agentschap Magnum, plaats in het 'oude' Lantaren/Venster aan de Gouvernestraat. In deze voorstelling komen jazz en fotografie samen op een bijzondere manier.

Guy Le Querrec heeft passies voor Afrika en jazz. Hij houdt van fabels. Het oog van de olifant als ultiem moment waarop het diafragma van de camera zich opent. Elke foto die op dat ogenblik gemaakt wordt, appelleert aan de verbeelding, daagt de ogen uit. In L'oeil de l'éléphant staan de krachtige beelden van Le Querrec voor het eerst volop centraal in combinatie met de meeslepende muziek van vier topmuzikanten uit de jazz en de klassieke muziek. Met Louis Sclavis - klarinet, basklarinet, sopraansaxofoon, Michel Portal - klarinet, basklarinet, saxofoon, Henri Texier - contrabas en Christophe Marguet - percussie.

buren op de pier

Vanaf herfst 2010 worden het Nederlands Fotomuseum en Lantaren/Venster 'buren' op de Wilhelminapier. In deze periode opent Lantaren/Venster haar deuren op de begane grond van het gebouw New Orleans, de op één na hoogste woontoren van Nederland. Het Nederlands Fotomuseum en Lantaren/Venster zullen op verschillende niveaus gaan samenwerken.

waar Lantaren/Venster, Gouvernestraat 133, Rotterdam wanneer zaterdag 8 mei 2010, 21 uur
kaarten via website Lantaren/Venster

aanbieding
Kaarten voor deze voorstelling kosten normaal ¤ 23 maar voor jaarkaarthouders vvan het Nederlands Fotomuseum en voor houders van een L/V-pas kost dit concert slechts ¤ 21.