Gemeente Dalfsen

World Fair Trade Day, de internationale dag voor fair trade

27-04-2010

Ieder jaar vindt er op de tweede zaterdag van mei World Fair Trade Day plaats. Deze feestdag voor fair trade begon jaren geleden in Nederland als Wereldwinkeldag. Nu vieren we de dag samen met producenten, leveranciers, consumenten en andere winkels waar fair trade producten worden verkocht.

In Dalfsen heeft de Wereldwinkel het initiatief genomen om een manifestatie te houden om extra aandacht te vragen voor fair trade. Dit in samenwerking met andere plaatselijke winkeliers die ook, net als de Wereldwinkel, fair trade producten verkopen: C1000, Hema, Kiddybe, Lidl en Sari Fair Fashion.

De manifestatie in Dalfsen vindt plaats op zaterdag 8 mei aan het Kerkplein. Op deze dag staat er een tent met fair trade producten van de C1000, Hema, Lidl, Kiddybe, Sari Fair Fashion en de Wereldwinkel. De producten in de betreffende winkels zullen extra aandacht krijgen en in de tent verkoopt de Wereldwinkel deze dag ook een eerlijk cadeautje voor moederdag.

Fair trade is:


* handel met respect voor mens en milieu, een duurzame handelsrelatie, ondersteuning bij productontwikkeling en transparantie van de handelsketen;

* een vorm van handel drijven waarbij gezocht wordt naar gelijkwaardigheid en partnerschap door de hele handelsketen;
* een samenwerking tussen producenten(organisaties), importeurs, groothandels, winkels en consumenten.