Gemeente Wunseradiel


Nationaal molen- en gemalen weekend

Het Nationale Molen- en Gemalen weekend wordt dit jaar voor de 37^e keer gehouden op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 mei aanstaande.

Op de molens van Wetterskip Fryslân te Cornwerd en Bolsward worden extra activiteiten georganiseerd. Bij goed weer zullen in Cornwerd enkele oldtimer tractoren tentoongesteld worden van vrijwilligers uit de directe omgeving van de molen. De molen is dit jaar ook met een historische praam te bereiken.

De Cornwerdermolen is goed te bereiken met de auto of de fiets. Ook wandelend door het weidse landschap kunt u de molen bezichtigen. Dit jaar is het ook mogelijk de molen van Cornwerd te verkennen met de nostalgische praam van stichting "It Preamke". Via riet en weide door prachtige natuurgebieden, afgewisseld door cultuur, historie, kunst, komt u bij de molen in Cornwerd.
Deze prachtige praamtocht duurt ongeveer twee uurtjes en kost inclusief bezichtiging molen EUR 10,--voor volwassen en EUR 8,- voor kinderen. De afvaart gebeurd vanaf de Turfmarkt in Makkum, de opgave / info verplicht via stichting " It Preamke" tel. Nr. 06-55 78 49 59

Op de Lonjé molen van Bolsward, welke staat aan de oude rijksweg nabij de Karwei, worden elk uur demonstraties gegeven met het weghalen en weer voorleggen van de molenzeilen. Bezoekers mogen hier actief aan deelnemen maar u moet dan geen hoogtevrees hebben!

De openingstijden van de molen van Cornwerd zijn: het hele weekend van 10:00 tot 16:00

De openingstijden van de Lonjé molen te Bolsward zijn zaterdag 08 mei van 10:00 - 16:00 en op zondag 09 mei van 10:00 - 16:00

Wel zal de molenaar het op prijs stellen als u een vrijwillige bijdrage stort in de molenpot/klomp. Activiteiten op andere molens bij u in de buurt? Kijk dan in de regionale kranten of raadpleeg de plaatselijke VVV's en toeristenbureaus.