Gemeente Binnenmaas

Goidschalxoordsedijk afgesloten wegens opening molen

Op zaterdag 8 mei, de Nationale Molen- en Gemalendag 2010, wordt het gerestaureerde molencomplex in Goidschalxoord geopend. De Goidschalxoordsedijk is die dag van 8.00 tot ongeveer 20.00 uur afgesloten voor het doorgaande verkeer vanwege de openingactiviteiten bij het molencomplex.

Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer Jan Franssen, verricht de officiële opening op 8 mei in het bijzijn van vele genodigden en belangstellenden. Bij het lichten van de vang wordt hij geassisteerd door burgemeester André Borgdorff van de gemeente Binnenmaas en Leo Endedijk, directeur van de Vereniging tot behoud van molens in Nederland De Hollandsche Molen. De officiële handelingen vinden plaats tussen 13.00-14.00 uur en iedereen die hiervan getuige wil zijn is van harte welkom. Daarna is het molencomplex tot 16.30 uur te bezichtigen.

Wie de molen 8 mei wil bezoeken kan met de auto vanaf de richting Oud-Beijerland/ rotonde bij De Bosschen de Goidschalxoordsedijk oprijden. Parkeergelegenheid is er op het erf van boerderij West Leeuwenstein en op de oprit naar het gemaal.