Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Giro d'Italia in Amsterdam

3 mei 2010

Aanstaande zaterdag gaat de Giro d'Italia van start in Amsterdam. De eerste etappe start op het Museumplein en gaat daarna dwars door het centrum.

Op zaterdag 8 mei start de Giro d'Italia, ofwel de Ronde van Italië, met een individuele tijdrit. Deze start om 14.00 uur op het Museumplein en voert vervolgens dwars door de Amsterdamse binnenstad, om weer te eindigen op het Olympisch Stadion.

Op zondag 9 mei gaat de tweede etappe van Amsterdam naar Utrecht en op maandag 10 mei voert de derde etappe van Amsterdam naar Middelburg. De etappe naar Utrecht start, net als de individuele tijdrit op zaterdag 8 mei, vanaf het Museumplein; de derde etappe vanaf NS-station Zuid.

kaartjegiro

Van alles te doen

De komende dagen is er nog van alles te doen rondom de Giro.
* Zo kunt u bij Hotel Okura een GIRO-arrangement boeken, waarbij een heerlijke Italiaanse maaltijd wordt gecombineerd met een voorstelling in Rialto van de Italiaanse klassieker La Strada van Fellini.

* In de Nes vindt op vrijdag 7 en zaterdag 8 mei het evenement Vlaamse Kermis: de Koers en haar Helden plaats, met o.a. gasten als Michael Boogerd en Rick de Leeuw op de Grote Wielershow.
* En op vrijdag 7 mei kunt u meedoen aan de Tourist Run Amsterdam, waarbij u de kans krijgt hetzelfde parcours te lopen waar een dag later de individuele tijdrit wordt gehouden voor de Giro!
* Op de dag van de eerste tijdrit zelf, zaterdag 8 mei dus, start direct na vertrek van de laatste profwielrenner de Maffe Fietsenparade: een parade van opvallende, mooie, rare en kleurrijke fietsen.

Alle informatie vindt u op www.giromania.nl (Giro in Nederland) en op www.giroditalia2010.it (hele Giro).

---