Eindsprint International Historic Tulpenrallye op 8 mei in Noordwijk

03/05/2010 13:31

Noordwijk Marketing

Noordwijk, 03 mei Op zaterdag 8 mei a.s. vindt in Noordwijk traditioneel de finish van de International Historic Tulpenrallye plaats. Nieuw dit jaar is de eindsprint op de Koningin Wilhelmina Boulevard waarbij het publiek alle 200 deelnemers met hun indrukwekkende auto's kunnen bewonderen. De boulevard wordt voor de sprint geheel afgesloten, zodat het publiek optimaal van het spektakel kan genieten.

Frank Pauli, organisator van de Tulpenrallye: "We gaan weer veel spectaculairs zien in Noordwijk. Alle auto's zijn gebouwd voor 1972 en hebben, wanneer zij in Noordwijk over de boulevard sprinten een tocht van bijna 2500 kilometer onder de wielen. De meest indrukwekkende auto's zijn zonder twijfel de tien deelnemers uit de Vintage klasse, allen met auto's die zijn gebouwd voor 1950 (zes Bentley's). De oudste deelnemende auto is de Mathis uit 1925 van Ronald en Rosanne Brons."

Eindsprint

Het totale traject van de Tulpenrallye Sprint heeft een lengte van 250 meter. Vanuit een staande start, waarna de auto's zo snel mogelijk weg accelereren, ligt er op 125 meter een a cheval stop. Hier moet de auto geheel tot stilstand komen met de over de weg getrokken lijn tussen de voor- en achterwielen. Na deze stop accelereren de auto's weer weg om na 125 meter bij de 2e a cheval stop opnieuw geheel tot stilstand te komen. De equipe met de snelste tijd over dit traject wordt de winnaar van de Tulpenrallye Sprint. In totaal zijn er 3 klassen op basis van cilinderinhoud van de motor.

Programma

Van 13.30 uur tot ongeveer 17.00 uur is de sprint op de boulevard. Vijf minuten na de sprint finishen de auto's zoals ieder jaar bij Grand Hotel Huis ter Duin. Het programma duurt tot ongeveer 17.00 uur. De toegang is gratis.

Start in Vichy - finish in Noordwijk

Na de Tulpenrallye Sprint op de boulevard rijden de auto's direct door naar het naast de boulevard gelegen Grand Hotel Huis ter Duin voor de finish van de Tulpenrallye. Pauli: "De deelnemers worden in Grand Hotel Huis ter Duin feestelijk ontvangen en traditioneel getrakteerd op tulpen, haring en jenever. Voor de deelnemers eindigt hier een mooie rally die op zondag 2 mei in Vichy in Frankrijk is gestart. Een route van bijna 2500 km die de deelnemers leidt naar Vals-Les-Bains, Aix-les-Bains, Murten (CH), Pont a Mousson en Genval (B) en tenslotte Noordwijk."

De Tulpenrallye Sprint wordt georganiseerd in samenwerking met de AMAC Marshal Club AMC, Avalon Evenementen, Noordwijk Marketing, de Dutch Vintage Sports Car Club DVSCC en de Dutch Brooklands Society.





http://www.noordwijk.nl