Veilig Verkeer Nederland bij Giro d'Italia

04/05/2010 10:57

Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland (VVN) is op 8, 9 en 10 mei aanwezig bij de start en finish van de Giro d'Italia. In Amsterdam, Utrecht en Middelburg vraagt VVN tijdens het evenement aandacht voor de veiligheid van fietsers.

De fietsen van de renners in de ronde zijn in goede conditie en krijgen regelmatig onderhoud. Veilig Verkeer Nederland rijdt tijdens de Giro met een bakfiets rond om bezoekers tips en aandachtspunten mee te geven om de eigen fiets in topconditie houden of te brengen zodat zij veilig aan het verkeer deel kunnen nemen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om zaken als zitten het stuur en de handvatten goed vast? Werken de remmen en verlichting zoals het moet en heeft de fiets een rode reflector aan de achterzijde en zitten op beide wielen cirkelvormige witte of gele reflectoren? De complete checklist is ook te vinden op de website van VVN: www.veiligverkeernederland.nl.

Bezoekers die zich tijdens de Giro op de foto laten zetten in of bij de bakfiets van Veilig Verkeer Nederland maken kans om de finish van de Tour de France in Parijs op 25 juli bij te wonen.

Naast de drie stedelijk acties zijn tijdens de Giro d'Italia in verschillende plaatsen ook plaatselijke afdelingen actief. Daar zullen vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland langs de route aandacht vragen voor veilige mobiliteit voor fietsers. Dit is op zondag 9 mei het geval in Wijk bij Duurstede en Houten. Op 10 mei laten de afdelingen Haarlemmermeer, Oegstgeest, Zoetermeer, Hellevoetsluis, Schouwen-Duiveland en Vlissingen zich zien.

Veilig Verkeer Nederland wil de veiligheid van fietsers vergroten en zet zich hiervoor in door aandacht te vragen voor veilige fietsroutes. Veilige fietsroutes kenmerken zich door vrijliggende fietspaden en veilige oversteekvoorzieningen. Om dit streven kracht bij te zetten neemt VVN deel aan het programma 'Heel Nederland Fietst', waaraan onder andere ook de ANWB, Fietsersbond, gemeente Amsterdam en BOVAG een bijdrage leveren. De actie rondom de Giro sluit hierbij aan.





http://www.veiligverkeernederland.nl