Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Giro d'Italia komt naar Zuidoost

6 mei 2010

Vanaf zaterdag 8 mei a.s. staat Amsterdam drie dagen in het teken van de start van de Giro d'Italia! Op zondag 9 mei loopt de tweede etappe dwars door Zuidoost. Giro d'Italia is hét wielerspektakel waarbij de stad het stadion is. En iedereen die niets wil missen van de wedstrijd kan het live volgen op televisie.

De Ronde van Italië is een meerdaagse wielerwedstrijd in en rond Italië. De Giro is met de Ronde van Frankrijk (Tour de France) en de Ronde van Spanje (Vuelta a España) één van de belangrijkste rittenkoersen ter wereld. De Giro d'Italia start drie dagen in Amsterdam en loopt op 9 mei dwars door Stadsdeel Zuidoost.

8 mei

Eerste etappe - ruim 8 km

Individuele tijdrit*

Start 14.00 uur

Museumplein - Olympisch stadion

9 mei

Tweede etappe - 212 km

Start 12.00 uur
Museumplein - Utrecht

10 mei

Derde etappe - 224 km

Start 11.00 uur

Zuidas - Middelburg

Na deze dagen vliegen de wielrenners terug naar Italië voor de rest van de wedstrijd. De Giro eindigt op 30 mei in Verona. Het volledige etappeschema vindt u op www.giroditalia.it.

Bereikbaar Zuidoost
Op 9 mei start de tweede etappe (212 km) om 12.00 uur op het Museumplein. De stad is op deze dag gewoon bereikbaar, maar houd van 11.00 uur tot circa 13.30 uur rekening met een tijdelijke stremming van het verkeer (incl. openbaar vervoer) op de route door het vertrek van het peloton naar Utrecht.

Route door Zuidoost
Het peloton verlaat de stad via de Hobbemakade, Stadionweg, Apollolaan, Churchilllaan, Vrijheidslaan, Prins Bernhardplantsoen en de Gooiseweg. In Zuidoost vervolgt het peloton zijn route via de Daalwijkdreef, Elsrijkdreef, Provincialeweg en N236 richting Utrecht. De finish is op de Croeselaan in het centrum van Utrecht.

Kijk voor actuele informatie over de bereikbaarheid op www.bereikbaar.amsterdam.nl.

Kijk voor meer informatie over de Giro d'Italia op www.giromania.nl.
---