Gemeente Waterland

06 mei 2010

Zaterdag 8 mei: Nationale molen- en gemalendag

Op zaterdag 8 mei is het Nationale Molen- en Gemalendag. Iedereen is van harte welkom op de molens en gemalen die in heel Nederland voor het publiek zijn opengesteld. In Hollands Noorderkwartier - Noord-Holland boven het Noorzeekanaal - openen zes molens en twee gemalen hun deuren tussen 11.00-16.00 uur. Molenaars en medewerkers van het hoogheemraadschap zijn aanwezig om uitleg te geven. Geopend voor publiek op zaterdag 8 mei:

Museumgemaal Beetskoog Beetskoogkade 2 Oudendijk Gemaal Huygendijk Huygendijk 17 Heerhugowaard Museumgemaal Wilhelmina Molendijk 9 Schermerhorn Molen De Dog Geestermolen 18 Uitgeest
Molen LQ Molenweg 2 Burgervlotbrug
De Geestmolen Hoeverpad 13 Alkmaar
Molen De Viaan Havinghastraat 18 Alkmaar
Katwoudermolen Achterdichting 1a Katwoude De Sluismolen Oude Helderseweg 85 A Alkmaar Menningweermolen Menningweerdijk 2 Grootschermer Molen de Groenvelder Groenveldsdijk 12 Sint Maarten De Grebmolen Molenweg 1 Warmenhuizen

Meer informatie over de molens en gemalen kunt u vinden op www.hhnk.nl onder: achtergrondinformatie/objecten en gebouwen.

Meer informatie over de molens en gemalen kunt u vinden op www.hhnk.nl onder: achtergrondinformatie/objecten en gebouwen.
---