Ingezonden persbericht

Marianne Vos fietst op 8 mei de Girotoertocht

Op 10 mei is Middelburg aankomstplaats van de 3e etappe van de Giro d'Italia. Op 8 mei kunnen wielerliefhebbers het parcours van deze etappe al verkennen tijdens de Girotoertocht. De animo voor deze toertocht is groot. Op de deelnemerslijst is de bekendste naam op dit moment ongetwijfeld Marianne Vos. De wielrenster die onlangs nog Wereldkampioen veldrijden werd in het Tsjechische Tabor.

Dat Marianne Vos met ploeggenoten deelneemt aan de Girotoertocht is natuurlijk geen toeval. De nieuwe hoofdsponsor van haar team, Nederland Bloeit, is immers als één van de belangrijkste partners aan de Girotoertocht verbonden. Nederland Bloeit is een publiekscampagne om het imago van de agrarische sector verder te versterken.

De Girotoertocht gaat op 8 mei van start (vrije start) op de Markt in Middelburg en voert de deelnemers voor het grootste deel over het parcours van de 3e Giro etappe. De toertocht finisht in het historisch centrum van Middelburg op de Dam; de finishlocatie van de 3e etappe van de Giro d'Italia. Wielerliefhebbers kunnen zich inschrijven voor de 150 of 80 km tocht, maar ook is er met de 30 km tocht een echte gezinstoer uitgezet. Inschrijven kan via de website www.girotoertocht.nl.

De Girotoertocht doneert een deel van het deelnemersgeld aan Stichting Pink Ribbon. Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie en heeft als doel het aantal mensen met borstkanker te verminderen en de zorg voor patiënten en hun omgeving te verbeteren. Tijdens het afsluitende feest op de Markt, waar onder meer live de proloog van de Giro in Amsterdam op een groot scherm is te volgen, overhandigen we door middel van een symbolische cheque het bedrag aan Stichting Pink Ribbon.

De organisatie van de Giro toertocht is in handen van de gemeente Middelburg en Libéma Profcycling.

Noot voor de redactie;

Ingezonden persbericht