Ingezonden persbericht

Workshop dwarsfluit Eleonore Pameijer
zaterdag 8 mei 2010, 16 uur

De bekende en inspirerende fluitiste Eleonore Pameijer geeft op 8 mei een workshop en een concert in Buren in het kader van de Fluitenkruiddag.
De workshop begint om 16.00 uur. Van 17.30 tot 18.00 geven de deelnemers een concert voor familie en andere belangstellenden. De workshop wordt georganiseerd in samenwerking met De Plantage Tiel.

De workshop begint met het instuderen van eenvoudige canons. Daarna ga je aan de slag met een muziekstuk waarbij het fluitorkest (mits er voldoende deelnemers zijn) verdeeld wordt over alle hoeken van de kerk. Tot slot studeren de deelnemers een compositie uit India in, waarin met eenvoudige middelen en special effects prachtige klanken tevoorschijn getoverd worden. In de workshop speel je op een bijzondere manier met elkaar samen en leer je de fluit gebruiken op een manier die ander is dan anders! Daardoor is workshop leuk voor jong en oud en voor gevorderden en beginners (vanaf ongeveer 2 jaar les).

Deelname is alleen mogelijk na aanmelding bij De Plantage, uiterlijk 1 mei 2010: advries@plantage.info onder vermelding van naam, telefoonnummer, e-mail, leeftijd en aantal jaar les.
De kosten zijn ¤5,-- per persoon, te betalen voor aanvang van de workshop.

's Avonds treedt Eleonore Pameier op met het Jacques Thibaud Trio uit Berlijn (Burkhard Maiss-viool, Ásdís Valdemirsdóttir-altviool, Bogdan Jianu-cello). Op het programma staat muziek voor fluitkwartet van Bach (Kunst der Fuge), Haydn, Mozart (het bekende fluitkwartet en 'die Zauberflöte'), Boccherini en een mooi nieuw werk van de Nederlandse componist Jeff Hamburg: Evening Song. Kaarten (volwassenen 15,00/kinderen 7,50) zijn te reserveren via info@muziekinburen.nl of verkrijgbaar bij De Kaarsenmakerij, Achter Bonenburg 1 in Buren. De aanvang is 20.15 uur in de St Lambertuskerk in Buren. De kerk is open vanaf 19.45 uur.
De workshop en het concert worden georganiseerd door Stichting Muziek in Buren. Zij organiseert jaarlijks vijf concerten in de St Lambertuskerk in het vestingstadje Buren .
In 2007 ontving zij de Cultuurprijs van de gemeente Buren. Zie ook www.muziekinburen.nl.



Ingezonden persbericht