Ingezonden persbericht


Persbericht

Grijp je BUITENkans!

8 en 9 mei 2010
Festival BUITENkans: kick-off straattheaterseizoen

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. Klaar om het publiek te verrassen met vernieuwende en originele voorstellingen. Festival BUITENkans is traditioneel de kick-off van het zomerse straattheater. Dit lentefestival biedt podium aan jong en nieuw talent, maar ook aan premières en try-outs van ervaren kunstenaars. Het is kakelvers wat dit festival biedt. De drie beste acts zien we terug op de zomerse festivals. BUITENkans nodigt iedereen uit weer lekker naar buiten te komen en je alvast onder te dompelen in de festivalsfeer.

Het festival is nog tot 1 maart op zoek naar straatkunstenaars. Iedereen die een podium of spotlight zoekt voor zijn creatieve voorstelling kan zich aanmelden op de vernieuwde website van het festival (www.buitenkans.com). BUITENkans is een talentenjacht met prijzen. De beste voorstelling volgens een deskundige jury? De meest frisse wind in theaterland? Deze kunstenaar wint drie betaalde optredens op festivals in Nederland, België en Duitsland. Net niet de beste, maar wel heel goed? Dan krijgt de artiest twee betaalde optredens en wie als derde eindigt, krijgt één betaald optreden.

BUITENkans staat open voor de meest uiteenlopende disciplines: theater, circus, dans, muziek, literatuur en alle andere kunstvormen. Dit internationale festival wordt graag bezocht door festivalprogrammeurs, op zoek naar een prikkelend en verrassend talent. Dit is dus een buitenkans voor iedereen die zich straatkunstenaar durft te noemen en die zijn of haar nieuwe voorstellingen wil proberen op een enthousiast publiek.

Aanmelden kan via de website www.buitenkans.com of door het aanmeldformulier op te vragen bij Stichting KUNSTen op Straat, Grotestraat 19, 7478 AA in Diepenheim, info@buitenkans.com of 031 (0)547 352122.

Festival BUITENkans is een onderdeel van KUNSTen op Straat. Dit is het grootste straattheaterfestival van Nederland en doet meer dan 20 Overijsselse gemeenten aan in de periode mei tot en met oktober. BUITENkans vindt plaats op 8 en 9 mei in de straten en op de pleinen van Enschede.


---