Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 18 maart 2010

Simone Kleinsma, Stanley Burleson, Céline Purcell en Freek Bartels brengen muzikale hommage aan Stephen Sondheim Tien exclusieve kamerconcerten van 8 tot en met 20 mei in M-Lab

M-Lab organiseert vanaf 8 mei het Sondheim 80 Festival als eerbetoon aan de Amerikaanse componist en tekstschrijver Stephen Sondheim. Het festival wordt geopend met Sondheim in Songs, een reeks kamerconcerten waarin Simone Kleinsma, Stanley Burleson, Céline Purcell en Freek Bartels een selectie uit het uitzonderlijke oeuvre van deze 'Master of Musical' brengen. De succesmusicals Sweeney Todd en A Little Night Music komen voorbij, maar ook minder bekende producties als Follies en Company of het in Nederland nog nooit eerder live ten gehore gebrachte Evening Primrose. Alle nummers worden gezongen in Nederlandse vertalingen.

Sondheim in Songs is een coproductie tussen M-Lab en Joop van den Ende Theaterproducties en is van 8 tot en met 20 mei slechts tien keer te zien in M-Lab. De regie is in handen van Paul Eenens. Samen met Koen van Dijk en Maurice Wijnen tekent hij ook voor de samenstelling. De vier solisten worden begeleid door een live band onder leiding van Bernd van den Bos.

Kaarten voor Sondheim in Songs zijn verkrijgbaar via www.m-lab.nl vanaf E16,-.

Fotografie: Roy Beusker en Nine IJff

Sondheim 80 Festival - volledige programma

8 - 20 mei Sondheim in Songs - kamerconcert met Simone Kleinsma, Stanley Burleson,

Céline Purcell en Freek Bartels

24 - 25 mei Lost in Translation - presentatie vertaalworkshop met Rein Kolpa en

Marleen van der Loo

28 - 31 mei A Funny Thing Happend on the Way to the Forum

- uit de hand gelopen leesvoorstelling met o.a. Jon van Eerd en Paul Groot

9 juni - 4 juli Sunday in the Park with George - musical met o.a. Alex Klaasen en Elise Schaap

14 juni Sondheim Sing-along - met Jeroen Phaff en Marleen van der Loo

7 sep - 4 okt Into the Woods - M-Lab on Tour

M-Lab, het 'Off Broadway' theater aan het Amsterdamse IJ, krijgt steun van de VandenEnde Foundation, het ministerie van OC&W, Amsterdam Topstad en Stadsdeel Amsterdam Noord.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht