Gemeente Baarn

Ronde van Italië 8 & 9 mei in Lage Vuursche en Baarn
Zondag 9 mei aanstaande wordt tweede etappe van de Ronde van Italië (Giro d'Italia) gereden in de provincie Utrecht. De tweehonderd kilometer lange route van Amsterdam naar Utrecht leidt onder meer door Lage Vuursche en langs Paleis Soestdijk bij Baarn. De route wordt 1 uur vóór het peloton passeert afgesloten voor alle verkeer. De verwachting is dat het peloton om 13.18 uur door Lage Vuursche rijdt en om 13.27 uur langs Paleis Soestdijk. Een half uur na het passeren van het peloton gaan de wegen weer open.

Op zaterdag 8 mei, een dag vóór de officiële wedstrijdetappe, wordt er al een Toerversie gereden over grotendeels dezelfde route in de provincie Utrecht. De Toerversie is een amateurfietstocht waarbij de deelnemers rijden als peloton. Voor de toerversie worden de wegen niet afgesloten. Als de wielrenners passeren, ontstaat wellicht enige overlast voor verkeer. De Toerversie start om 09.30 uur in Utrecht en zal naar verwachting tussen 14.30 en 15.30 uur weer in Utrecht eindigen.

De Ronde van Italië wordt gezien als één van de belangrijkste wielerwedstrijden ter wereld, samen met de Ronde van Frankrijk (Tour de France) en de Ronde van Spanje.

Voor meer informatie over bereikbaarheid, evenementen rond het parcours en inschrijvingen voor de Toertocht, kunt u kijken op internet www.rondevanitalieutrecht.nl of contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de gemeente Utrecht, tel. (030) 286 00 00.


* Route van de Ronde van Italië door Lage Vuursche en langs Baarn.jpg (493,67 KB)