Ingezonden persbericht


Persbericht Poppodium Het Bolwerk, Sneek www.hetbolwerk.nl
---

Zaterdag 8 mei
ELVIS 75th BIRTHDAY SHOW
Met originele leden Duke Bardwell, Michael Jarrett 21.00 uur

---

WERVELENDE ELVIS 75th BIRTHDAY SHOW in POPPODIUM HET BOLWERK, SNEEK!

Op zaterdag 8 mei presenteert Poppodium Het Bolwerk te Sneek een wervelende ode aan Elvis met medewerking van originele bandleden en wereldmuzikanten, ter ere van een onbetwiste legende! Wat deze show zeer uniek maakt, is het feit dat Elvis' originele bandleden meespelen: Duke Bardwell, de bassist van Elvis live- en studioband, en Michael Jarret, songwriter van o.a. "I'm Leavin", een van Elvis' favoriete nummers! Een wereldshow door originele bandleden en wereldmuzikanten, ter ere van een onbetwiste legende!

'Original Elvis Tribute' is een markante show die de clichés rond Elvis tributes vermijdt.... dus geen manneke in glitterpak op het podium, maar daarvoor in de plaats de Afro-Amerikaanse zanger Robert Washington, een sublieme performer wiens stem héél dicht bij die van Presley komt. Washington heeft zelfs de titel "The World's Best Elvis" gewonnen in Elvis' eigen stad Memphis. Een bijzondere prestatie, zeker in het vrij 'traditionele' Memphis.

Deze productie bevat o.a. enkele personen die met Presley zelf gewerkt hebben, waaronder diens bassist Duke Bardwell, die 181 optredens gedaan heeft met Elvis en ook met hem in de studio gewerkt heeft. Bardwell heeft na Presley's dood de media-aandacht vermeden, en heeft pas vorig jaar voor het eerst meegedaan aan een Elvis 'tribute' tour. Daarnaast maakt ook Elvis-songwriter Michael Jarrett deel uit van de band als pianist. Jarrett schreef o.a. één van Elvis' favorieten, I'm Leavin'.

Verder is de show ook uniek omdat een Nederlandse deel uit maakt van de band. Het gaat om Sue Moreno uit Hilversum, die de achtergrond vokalen voor haar rekening neemt. Het is toch vrij bijzonder dat een Nederlandse samen met Elvis' muzikanten tourt.

Een fantastische Elvis Presley Show, in zijn 75ste geboortejaar, met alle hits als 'Suspicious Minds' en 'All Shook Up' en nog veel meer!