Evangelische Omroep

Nr. 096

Hilversum, 04 mei 2010

FINALE GROOTSTE ROYALTYKENNER VAN NEDERLAND
Zaterdag 8 mei 2010 om 20.15 uur op Nederland 2

Aanstaande zaterdag is de finale van De Grootste Royaltykenner van Nederland. Na drie voorrondes plaatsten zes finalisten zich voor de grote finale. Wie gaat er zaterdagavond met de felbegeerde koninklijke wisselbokaal naar huis? Wordt het Anne, de 17-jarige studente uit Tholen? Of wordt het nieuwkomer Jelland die na een enorme eindspurt winnaar werd van de derde voorronde? Christien, winnares en Máximakenner uit voorronde één, is ook een geduchte kanshebster. Joop, leraar 'op' Scheveningen, vocht zich vanuit het publiek een plek in de finale, net als Dieuwke uit Noardburgum en Jan uit Maurik. De presentatie is wederom in handen van Jeroen Snel en Bert van Leeuwen. Kijk voor meer info op www.eo.nl/royaltykenner

Zes kandidaten met een enorme koninklijke kennis staan dus aanstaande zaterdag in de finale van De Grootste Royaltykenner van Nederland. Quiz-master Bert van Leeuwen en royalty-expert Jeroen Snel stellen de pittigste vragen, omlijst door de mooiste, leukste en ontroerendste beelden van de Oranjes. De winaar ontvangt het kunstwerk 'Kroon, Bevroren levens' van beeldend kunstenaar Ans Markus.

De leden van ons Koninklijk Huis zijn razend populair. Van het verre verleden, het protocol, de huwelijken, tot aan de meest actuele gebeurtenissen; niets ontgaat de echte royaltyliefhebber. Veel mensen zijn zo geïnteresseerd dat zij eigenlijk net zo deskundig zijn als de bekende royaltyexperts. Dat blijkt ook uit de vele reacties die de EO binnenkrijgt op de redactie van het royaltyprogramma Blauw Bloed. De quizshow De Grootste Royaltykenner van Nederland biedt kijkers daarom de gelegenheid hun royaltykennis bij te spijkeren én te zien hoe de liefhebbers scoren!


---
Noot voor redactie,

Evangelische Omroep