TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 07-05-2010

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 8 mei
Radio 1 - 11.04 uur

ELKE ZATERDAG IN MEI EEN LIJSTTREKKER TE GAST IN TROS KAMERBREED

Morgen, zaterdag 8 mei, is André Rouvoet van de ChristenUnie als eerste lijsttrekker te gast in TROS KAMERBREED. Ook Robbert Dijkgraaf, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, schuift aan bij Margriet Vroomans en Kees Boonman.

Rouvoet zit al meer dan een kwart eeuw in de politiek: als Tweede Kamerlid, als fractievoorzitter en de laatste drie jaar als minister voor Jeugd en Gezin. Na de verkiezingen keert hij terug naar de Tweede Kamer, de plek waar een partijleider volgens hem hoort te zitten.

In TROS KAMERBREED aandacht voor het verkiezingsprogramma van de ChristenUnie, ' Vooruitzien- christelijk-sociaal perspectief'. De partij schetst daarin haar ideale Nederland met vooral aandacht voor kinderen, omgaan met verschillen en een sociale en duurzame economie.

Op welke manier moet volgens de ChristenUnie de kwaliteit van het onderwijs verbeterd worden? Hoe moet de economische crisis bestreden worden? En zijn kiezers in tijden van crisis wel bezig met immateriële waarden zoals abortus en euthanasie, onderwerpen waarmee de CU zich altijd geprofileerd heeft?

Welke toekomst ziet wetenschapper Robbert Dijkgraaf weggelegd voor Nederland? Heeft de ChristenUnie daarvoor volgens hem het juiste programma? Hoe zit het met ' Nederland-kennisland'? Welke rol dicht hij het onderwijs toe? En hoe kijkt hij aan tegen de discussies die daarover in de politiek gevoerd worden?

Meer informatie op www.troskamerbreed.nl