Ingezonden persbericht



---



RONDE VAN ITALIË LIVE OP EUROSPORT

Amsterdam - Van zaterdag 8 tot en met zondag 30 mei doen Eurosport en Eurosport HD rechtstreeks verslag van de 93ste editie van de Giro d'Italia. Het commentaar komt van Danny Nelissen, Jeroen Blijlevens en Martijn Berkhout.

Il Giro gaat morgen in Amsterdam van start met een individuele tijdrit over ruim 8 kilometer. Er wordt gestart vanaf het Museumplein en gefinisht vlak voor het Olympisch Stadion. Op 9 mei trekt de karavaan over zo'n 200 kilometer (en dus met een omweg) naar Utrecht, waarna de renners op 10 mei, terug in Amsterdam, het startschot horen voor de laatste Hollandse etappe richting het Zeeuwse Middelburg.

De Ronde van Italië wordt verreden over 21 etappes en heeft dit jaar als eindpunt het Noord-Italiaanse Verona. Eurosport en Eurosport HD zijn er live bij, met dagelijks, vanaf ongeveer 14:00 uur, rechtstreeks de finale van de rit van die dag. Tijdens die uitzendingen wordt eerst teruggeblikt op de inmiddels gereden kilometers, waarna live verslag wordt gedaan van de vaak spannendste laatste fase van de rit.

Met Eurosport's online TV-service Eurosport Player zijn alle etappes ook online te bekijken. Daarnaast zijn er van zowel de start als de finish van elke etappe exclusieve beelden te zien. Met de on demand service kan men de etappes terugzien. Deze Player biedt sportliefhebbers vanachter hun PC toegang tot Eurosport, Eurosport 2 en Eurosportnews (en regelmatig ook tot evenementen die niet op TV te zien zijn). Ook geeft de Eurosport Player vaak sportevenementen een extra dimensie met de zogenaamde multi-feed functie, en kan men er wedstrijden mee terugzien. Meer informatie over de Eurosport Player staat is te vinden op http://www.eurosportplayer.com

De Eurosport Groep is het grootste sport- en entertainmentplatform van Europa. Eurosport, de nummer 1 pan-Europese TV-zender, wordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 120,1 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen. Eurosport HD is de high definition simultaanzender van Eurosport en bereikt 7,5 miljoen huishoudens. Eurosport 2, 'the new generation sports channel', bereikt 43,5 miljoen huishoudens in 14 talen en 46 landen. Eurosportnews is Eurosports sportnieuwszender, wordt wereldwijd uitgezonden en bereikt 6,5 miljoen huishoudens. Eurosport Asia/Pacific bereikt 14 landen in die regio. Eurosport Events richt zich op organisatie, management en promotie van grote internationale sportevenementen. Eurosport's online sportplatform is Europa's meest bezochte online sportbestemming met bijna 8 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosport Mobile biedt live streaming en mobiele websites en - applicaties in 9 talen, voor sportnieuws en de laatste uitslagen. Met de Eurosport Player kijkt men online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews en evenementen die níet op TV te zien zijn. Ga voor veel meer informatie over de Eurosport Groep naar eurosportcorporate.com.

-----------------------
7 mei 2010




Ingezonden persbericht