Politie Groningen

Zaterdag 8 mei 2010

Provincie Groningen, 08-05-2010

Moeder en dochter op strooptocht

GRNINGEN De politie heeft vrijdagmiddag twee vrouwen ( 26 en 62 jaar) uit Peize aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. Een getuige betrapte beide vrouwen bij het stelen van chocoladerepen in een supermarkt aan de Boumaboulevard in Groningen. Gealarmeerde agententroffen bij fouillering een grote hoeveelheid chocoladerepen aan bij de 26-jarige dochter. Ook in de auto van het duo werden chocoladerepen gevonden. De dievegges moesten mee naar het politiebureau. Na verhoor konden moeder en dochter weer gaan. De gestolen repen zijn in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op,

Alcomobiliste maakt brokken

BLIJHAM De politie heeft vrijdagmiddag een 52-jarige vrouw uit Finsterwolde aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten reageerden op een melding dat omstanders autosleutels van een beschonken bestuurster hadden afgenomen. Op een parkeerplaats aan de Hoofdweg bleek dat de 52-jarige vrouw tegen een paal was aangereden hierna probeerde weg te rijden. Een omstander wist te voorkomen dat zij er vandoor ging. Agenten die aan kwamen rijden wilden een blaastest doen, maar daar bleek de bestuurster niet toe in staat. Op het politiebureau lukte de ademanalysetest ook niet bij de vrouw. Hierop werd een bloedproef van de verdachte afgenomen. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De bloedproef moet uitwijzen of de vrouw onder invloed heeft gereden.

Hardleerse automobilist

GRONINGEN Met behulp van een camera-auto voorzien van
kentekenherkenning (ANPR) stuitte de politie vrijdagmiddag op een automobilist zonder rijbewijs. Op de Turfsingel in Groningen bleek een32-jarige man uit Groningen niet in het bezit te zijn van het roze papiertje. Kort geleden liep de Stadjer ook al tegen de lamp voor hetzelfde vergrijp. Toen werd zijn auto in beslaggenomen. Ook dit keer nam de politie zijn auto in beslag. Bij controle bleek de auto niet verzekerd te zijn. De bestuurder kreeg een proces-verbaal.

Alcomobilist aangehouden

NOORDBROEK - Een 33-jarige man uit Zuidbroek is zaterdagmorgen door de politie gecontroleerd in de Zuiderstraat in Noordbroek. Omdat de automobilist naar drank rook besloten de agenten de man te laten blazen. Hij bleek na een definitieve test op het politiebureau ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Na verhoor kon de man het politiebureau weer verlaten. Zijn rijbewijs moest hij wel achterlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Drugsdealer betrapt

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagnacht in de Museumstraat in Groningen een 29-jarige man uit Groningen betrapt voor het bij zich hebben van verdovende middelen. Agenten zagen dat de Stadjer zich verdacht ophield bij een woning waar gehandeld wordt in drugs. Bij controle werd bij hem een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De drugs werden in beslaggenomen. De politie doet verder onderzoek naar de drugsdealer.

Geld en sigaretten gestolen bij inbraak

LEEK - Bij een inbraak in sigarettenzaak aan de Bosweg in Leek is vrijdagavond een hoeveelheid geld en sigaretten gestolen. De politie kreeg vrijdagnacht een melding van een inbraak en agenten constateerden dat onbekenden in de winkel waren geweest. Een toegangsdeur was hierbij geforceerd. De eigenaar van de zaak is geïnformeerd. Hij inventariseert de goederen die zijn weggenomen. Hij doet aangifte. De politie onderzoekt de inbraak.

Inbreker op heterdaad betrapt

GRONINGEN - De politie heeft vrijdagnacht in een woning aan het Kajuit in Groningen een 16-jarige jongen uit Ulrum aangehouden voor inbraak. Politieagenten reageerden op een melding dat bewoners een inbreker hadden overlopen. De bewoners droegen de ongenode gast over aan de politie. De inbreker werd ingesloten in het cellencomplex. De politie stelt een nader onderzoek in.

Man voor mishandeling aangehouden

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagnacht een 24-jarige man uit Emmer Compascuum aangehouden voor mishandeling. Een getuige tipte agenten over een mishandeling van een vrouw tijdens een feest aan de Berkenstraat in Stadskanaal. Het bleek dat de verdachte zijn 24-jarige vriendin uit Eerbeek had geslagen en geschopt. De vrouw hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De toedracht van de mishandeling is nog onduidelijk. De 24-jarige geweldpleger is ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudstraat. De politie onderzoekt de mishandeling.

Beschonken snorfietser aangehouden

GRONINGEN - Een 34-jarige man uit Groningen is vrijdagnacht door de politie aangehouden. De bestuurder van een snorfiets werd door agenten op de Eikenlaan gecontroleerd. Hij bleek als bestuurder onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,15 promille. De man is na verhoor met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Alcomobilist aangehouden

STADSKANAAL Bij een verkeerscontrole aan de Semsstraat in Stadskanaal heeft de politie vrijdagnacht een 61-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden. De man werd gecontroleerd. En bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij is meegenomen naar het politiebureau. Daar resulteerde de ademanalyse in een alcoholpromillage van ruim 1,0 promille. De man is na verhoor met een rijverbod heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.