Gemeente Brummen


Bestemmingsplannen na rechtelijke uitspraak 'in werking'

(Oorspronkelijke publicatie datum: 08-05-2010)

Twee belangrijke bestemmingsplannen zijn recent in werking getreden. Het gaat om het bestemmingsplan Kom Brummen en het bestemmingsplan Buitengebied. Concreet betekent dit bijvoorbeeld dat nieuwe bouwaanvragen vanaf nu aan beide nieuwe bestemmingsplannen getoetst kunnen worden. Tegen de bestemmingsplannen Kom Brummen en Buitengebied zijn tijdens de beroepstermijn een aantal beroepschriften ingediend bij de Raad van State en is gevraagd om het treffen van een voorlopige voorziening. Beroep schorst echter niet de werking van een besluit. Om te voorkomen dat er door het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen Kom Brummen en Buitengebied een onomkeerbare situatie zou ontstaan, is voor beide bestemmingsplannen verzocht om het treffen van een voorlopige voorziening.

Bestemmingsplan voor Kom Brummen
Op 16 april 2010 is door de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan op het verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening voor het bestemmingsplan Kom Brummen. Zonder zitting is bij uitspraak op de voorlopige voorziening beslist. De voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft het verzoek vanwege niet ontvankelijkheid van het ingestelde beroep afgewezen. Dit betekent dat het bestemmingsplan Kom Brummen op 17 april 2010 inwerking is getreden en dat nieuwe bouwaanvragen vanaf nu getoetst worden aan dit nieuwe bestemmingsplan.

Bestemmingsplan voor Buitengebied
Op 6 mei 2010 heeft de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening voor het bestemmingsplan Buitengebied uitspraak gedaan. Het ingestelde beroep is ook hier niet ontvankelijk verklaard en besloten is het verzoek om het treffen van een voorlopige voorziening af te wijzen. Dit betekent dat het bestemmingsplan Buitengebied op 7 mei 2010 inwerking is getreden en dat ook nieuwe bouwaanvragen vanaf nu aan dit nieuwe plan getoetst kunnen worden.

Beide bestemmingsplannen zijn echter nog niet onherroepelijk. Daarvoor moet er eerst uitspraak volgen op de ingestelde beroepen. Voor vragen kunt u terecht bij de balie Vergunningen in het gemeentehuis in Brummen.