Politie Drenthe

Politie houdt verdachte aan na steekpartij

Assen, 08-05-2010 o De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige man uit Assen aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij betrokken is geweest bij een steekpartij op vrijdagmiddag in het centrum van Assen, waarbij drie mannen gewond zijn geraakt.

De verdachte man is overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten. Onderzoek moet moeten uitwijzen wat de aanleiding is geweest van de steekpartij. Het politieonderzoek is nog in volle gang en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Op vrijdagmiddag rond 16.45 uur kreeg de politie een melding binnen van een steekpartij op de Ceresstraat. Daarbij raakten drie mannen (17, 18 en 21) gewond. Voorafgaand aan deze steekpartij hadden twee groepen jongeren op het Plein ruzie met elkaar gekregen. Naar aanleiding van deze ruzie en de steekpartij is de politie direct gestart met een onderzoek.

Vanwege de verstoring van de openbare orde en veiligheid in het centrum van Assen wees de burgemeester van Assen het centrum aan als veiligheidsrisicogebied. Deze maatregel maakt het voor de politie mogelijk om preventief te fouilleren op het dragen van wapens. De politie heeft geen gebruik hoeven maken van de maatregel. Vrijdagavond en nacht hebben zich geen verdere incidenten voorgedaan in het centrum van Assen en bleef het rustig in de binnenstad.

De burgemeester van Assen heeft zaterdagochtend in goed overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten om het besluit om het centrum van Assen aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied met 12 uur te verlengen. Zaterdagavond zal de situatie opnieuw tegen het licht worden gehouden. De politie zal het weekend extra toezicht houden in het centrum van Assen.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.

Voor meer informatie over het genomen besluit van de burgemeester van Assen kunt u contact opnemen met Henk Kersten van de gemeente Assen, telefoonnummer 06-23400611.