Politie Gelderland-Zuid

Autodief aangehouden

Nijmegen, 08-05-2010 o De politie heeft vrijdagmiddag een 23-jarige Nijmegenaar aangehouden op verdenking van autodieftal. Na de diefstal zette een behulpzame automobilist met de rechtmatige eigenaar de achtervolging in.

De autobezitter had zijn voertuig op de Professor Molkenboerstraat neergezet en de sleutels in de auto gelaten voor een korte boodschap. Op zeker moment hoorde hij het geluid van zijn startende auto en zag deze wegrijden. Hierop riep hij om hulp en kon bij een andere automobilist in de auto stappen, om achter zijn eigendom aan te rijden. Op de Antillenweg zag de eigenaar een politieauto en informeerde de agenten over de diefstal; hierop werd de verdere achtervolging door hen ingezet, met daar achteraan weer de eigenaar en getuige. Inmiddels was de autodief gestopt, uit de auto gesprongen en weggerend.

Deze achtervolging werd te voet ingezet door de politieagenten. Omdat de verdachte door een voorsprong uit het oog van de politie raakte, werd de wijk afgezet om met meer agenten en een speurhond de wijk te doorzoeken. Daarbij is de verdachte gezien en aangehouden in de Professor Asselbergsstraat. De behulpzame automobilist is voor de rechtmatige eigenaar onbekend gebleven.
(1)

Laatst gewijzigd 08-05-2010 12:07 | © Regio Gelderland-Zuid |