Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 08-05-2010

Drie aanhoudingen tijdens rustige horecanacht

TILBURG: In de nacht van vrijdag op zaterdag was het rustig in de binnenstad. Er zijn drie aanhoudingen verricht, waarvan een voor belediging.

Om 00.40 uur werd een 19-jarige Tilburger aangehouden voor rijden onder invloed. De man kwam met een auto met hoge snelheid de Heuvel op gereden en maakte hier een handrembocht. Toen de agenten hem aanspraken roken ze alcohol. Uit een blaastest bleek dat de man inderdaad had gedronken. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een
ademanalyse. Hieruit kwam een uitslag van 435 ug/l. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Om 02.40 uur werd een 19-jarige Tilburger aangehouden voor bedreiging. De jongen was geweigerd bij een horecagelegenheid aan de Heuvel en had hierbij de portier bedreigd. Deze meldde zich bij de politie, waarna de verdachte werd aangehouden. Van de portier is aangifte opgenomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Gedurende de nacht is er een aantal bekeuringen uitgeschreven:
1 x niet tonen rijbewijs

1 x geen autoverzekering

1 x parkeren op taxistandplaats
3 x parkeren op trottoir

Man in verzekering gesteld na mishandeling ex-vriendin

TILBURG: Een bewoonster van de wijk Koningshoeven alarmeerde vrijdag even na 22.00 uur de politie, nadat zij was mishandeld door haar ex. De 24-jarige vrouw opende die avond de deur, nadat de bel was gegaan en werd direct door de man aangevallen. Ze werd bij haar haren gepakt, met haar hoofd tegen een deur aan geslagen, op de grond gegooid en de man was ook op haar gaan zitten. Het 4-jarige dochtertje van het
slachtoffer was getuige van de mishandelingen.
De politie hield de 22-jarige man uit Goirle zaterdag om 07.00 uur aan. Hij is in verzekering gesteld.

Vrouw aangehouden na ontdekking hennepkwekerij

TILBURG: De politie trof vrijdagmiddag een hennepkwekerij aan in de Dolomietenlaan. In de kwekerij, die in een woning was ingericht, werden ruim 170 hennepplanten, 8 kilo hennep en hennepafval aangetroffen. De planten, de hennep en de bijbehorende apparatuur is in beslag genomen ter vernietiging. De stroom was buiten de meter om afgenomen. De energiemaatschappij heeft de meter in beslag genomen. Ook zal aangifte worden gedaan van diefstal van stroom.
De bewoonster van het pand, een 52-jarige Tilburgse, is aangehouden. Ze verklaarde de hennepkwekerij te hebben om te voorzien in haar onderhoud en omdat ze schulden had. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal
opgemaakt.

Politie houdt vrouw aan na burenruzie

TILBURG: De politie kreeg vrijdagochtend melding van een ruzie in de Bellarminostraat. Een bewoner van de straat had hierbij een armwond opgelopen. De man moest worden behandeld aan de wond in het ziekenhuis.

Het bleek te gaan om een uit de hand gelopen burenruzie. De buren hebben al jaren een conflict met elkaar. Volgens de gewonde man, een 39-jarige man uit Tilburg, had hij ruzie met de buurvrouw, omdat zij hem had bedreigd. Hij ging verhaal halen en de ruzie escaleerde. Toen de vrouw de voordeur dichtgooide, probeerde de man de deur tegen te houden, omdat zijn dochtertje naast hem stond. Hierbij sneuvelde de ruit van de voordeur. De vrouw zou vervolgens een stuk glas naar hem hebben gegooid, waardoor hij de armwond opliep. Van de man is aangifte opgenomen.
De politie hield de 47-jarige buurvrouw aan. De vrouw verklaarde dat de buurman haar bedreigde en zij bang werd. De man kwam achter haar aan en zij gooide uit angst de deur dicht. Hierop zou de man de ruit hebben vernield. De vrouw deed aangifte van vernieling.
De 39-jarige man is als verdachte van vernieling verhoord. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Politie houdt verdachte van inbraak aan na DNA-match

TILBURG: De politie hield zaterdagochtend een 24-jarige man uit Tilburg aan op verdenking van inbraak in een woning aan de Brahmsstraat begin maart. Bij de inbraak werd de ruit van de voordeur vernield, waardoor de inbrekers naar binnen kwamen. De daders namen onder andere
computerapparatuur en sieraden weg. Na de inbraak werd aangifte opgenomen van de gedupeerde en de politie stelde onder andere een sporenonderzoek in. De politie kwam de verdacht op het spoor na een DNA-match. De man is ingesloten voor verhoor.


Laatst gewijzigd 08-05-2010 14:10 | © Regio Midden en West Brabant |