Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 08-05-2010

Geen aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: In de nacht van vrijdag op zaterdag was het erg rustig in het centrum. Er zijn geen aanhoudingen verricht. Wel is er een aantal bekeuringen uitgedeeld:

- 3 x glas op straat

- 9 x parkeren

- 1 x openbare dronkenschap

- 1 x wildplassen

- 2 x fietsen zonder verlichting

Politie houdt vier verdachten aan bij rijdende alcoholcontrole

BREDA: De politie hield tussen vrijdag 20.30 uur en zaterdag 03.30 uur een rijdende alcoholcontrole in het buitengebied van het team Breda Zuid Oost. Het gaat hierbij om Baarle-Nassau, Ulvenhout, Bavel en Chaam.
Er zijn 4 aanhoudingen verricht. In Breda werd op de Ginnekenweg een bestuurder aangehouden die 220 ug/l blies bij een ademanalyse. Voor deze verdachte is sepot opgemaakt. Op de Dorpsstraat in Chaam hield de politie een automobilist aan die 330 ug/l blies. Een bestuurder werd op de Deken dr. Dirksweg in Bavel aangehouden en blies 355 ug/l en de vierde verdachte werd in Ulvenhout in de Molenstraat aangehouden, waarna hij 155 ug/l blies. Bij de laatste verdachte gaat het om een beginnend bestuurder.

Ook zijn er 5 bekeuringen uitgeschreven voor:

2 x het overschrijden van de maximumsnelheid met 22 km/u

1 x het rijden zonder helm

1 x rijden met een aanhangwagen die te zwaar is voor het trekkend voertuig

1 x het niet stoppen voor een rood verkeerslicht

Op de Nieuw Wolfslaardreef werd een stilstaande auto aangetroffen met
2 personen in het voertuig. Beiden personen hadden gedronken, zo bleek uit een blaastest en kregen een rijverbod.

Drie aanhoudingen voor aanbieden vals geld

BREDA: De politie hield vrijdag tegen 20.30 uur twee Spanjaarden aan voor het aanbieden van vals geld. Een medewerker van een eetgelegenheid aan de Prinsenkade verklaarde tegenover de politie dat de twee met vals geld hadden willen betalen. Eerder die dag was bij een andere
ondernemer in de buurt ook al met vals geld betaald. Een andere medewerker had de twee tegengehouden op de Haagdijk. De politie hield de 42-jarige man en 25-jarige vrouw aan en bracht hen over naar het politiebureau. Hier zijn ze ingesloten voor verder onderzoek. Van de ondernemer is aangifte opgenomen. Het valse geld is in beslag genomen.

Vrijdagmiddag werd bij een supermarkt aan de Oude Terheijdenseweg ook al een man aangehouden voor het aanbieden van vals geld. De 49-jarige man uit Polen verklaarde tijdens verhoor op het politiebureau zich van geen kwaad bewust te zijn. Ook dit biljet is in beslag genomen.

Twee aanhoudingen na leeghalen kassa

BREDA: Vrijdag alarmeerde de eigenaar van een bedrijf aan de Kalshoven een insluiping. De man was even in het kantoorgedeelte van zijn bedrijf, toen hij de deur van de winkel hoorde. Hij liep snel naar het winkelgedeelte en kon hier nog net een man zien weglopen. De man bleek de kassa leeg te hebben gehaald en de eigenaar alarmeerde de politie. Hierbij gaf hij een beschrijving van de man en het voertuig waarin hij was weggereden, met nog een andere man, door.
De politie ging aan de hand van het kenteken naar de woning van de tenaamgestelde van de auto. Agenten hielden een 52-jarige Bredanaar en een 45-jarige Bredanaar aan. De verdachten zijn aan het begin van de avond in vrijheid gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen

Politie onderzoekt overval op cafetaria

BREDA: De politie kreeg vrijdag rond 22.00 uur melding van een overval op een cafetaria aan de Dreef. Kort voor die tijd was een man met een bivakmuts en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp de zaak binnen gekomen. Hij had de eigenaar bedreigd en geld geeist. Nadat hij het geld had gekregen was hij er vandoor gegaan. De eigenaar, die op het moment van de overval met een medewerker in de zaak aanwezig was, ging achter de dader aan, maar verloor hem op het Heuvelplein uit het oog. De politie heeft in de omgeving gezocht naar verdachten, maar hierbij niemand aangehouden. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.
Technisch rechercheurs hebben een sporenonderzoek ingesteld bij het cafetaria. De politie onderzoekt de zaak verder.

Getuigen die iets hebben gezien wat verband kan houden met de overval worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Mensen die meer weten over de overval, maar liever anoniem blijven kunnen bellen met de stichting M. (Meld Misdaad Anoniem) op het telefoonnummer 0800-7000.


Laatst gewijzigd 08-05-2010 14:06 | © Regio Midden en West Brabant |