Groen!

Met heel veel positieve energie stelt Groen! sterke ploeg vol kwaliteit voor

door Wouter Van Besien (Groen!) op 8 mei 2010 in "Algemeen"

De leden hebben zich vandaag uitgesproken over de lijsttrekkers, lijstduwers en opvolgers waarmee Groen! naar de vervroegde verkiezingen zal trekken. De huidige federale parlementsleden en senatoren zullen de lijsten trekken zodat de kiezer zich rechtstreeks kan uitspreken over het harde werk dat de groene Kamerleden en senatoren de voorbije drie jaar hebben geleverd.

Groen! voorzitter Wouter Van Besien is bijzonder opgetogen over de sterke ploeg waarmee zijn partij naar de verkiezingen zal trekken: "Deze mensen hebben stuk voor stuk hun kwaliteit al meermaals bewezen. Wouter De Vriendt, Tinne Van der Straeten, Meyrem Almaci, Stefaan Van Hecke, Freya Piryns en Geert Lambert, hebben zich elk binnen hun domein onderscheiden van de rest. Met Toon Hermans en Eva Brems als nieuwe lijsttrekkers voor Limburg en Leuven, komen we aan een sterke en diverse ploeg. Voor Leuven rekenen we onomwonden op een zetel."

De Groen!-kandidaten en leden zijn ervan overtuigd dat zij met hun positieve energie de mensen zullen kunnen aantonen dat een stem voor Groen! een stem is voor integere politiek die werkt aan oplossingen. Niet door verdeeldheid te zaaien, maar door te streven naar win-winsituaties die iedereen vooruit helpen. Groen! wil dat na drie jaar stilstand, de armoede eindelijk wordt aangepakt, er werk wordt gemaakt van werk en ons land eindelijk de weg naar de groene economie inslaat.

De modellijsten die aan de leden werden voorgelegd spreken zich enkel uit over de verkiesbare plaatsen, de lijstduwers en de eerste opvolgers. De provinciale groepen staan in voor het verder opvullen van de andere plaatsen.
De lijst van gepollde kandidaten vind je op www.groen.be/poll. De volledige lijsten vind je binnenkort hier op onze site.

Contact: Inge Jooris -
Zie het origineel