Ingezonden persbericht


7 mei 2010, Kampen

IJsseldeltadag groot succes!

Ondanks het redelijk koude meiweer, trok de IJsseldeltadag vandaag weer veel bezoekers. Ruim 7000 mensen waren op de been om hun zintuigen te prikkelen in de Polder Mastenbroek. Op tien verschillende locaties kon er een kijkje achter de schermen genomen worden en werden er diverse activiteiten georganiseerd. De meeste mensen waren te vinden bij boerderij Polderzicht van de familie Pelleboer en in het centrum van Mastenbroek.

Vijfde editie geconcentreerd op het hart van de IJsseldelta Deze vijfde editie van de open dag van Nationaal Landschap IJsseldelta wordt langzaamaan een begrip in de regio. Bewoners van de IJsseldelta kunnen op deze ene dag in het jaar de regio op een hele andere manier beleven. Dit jaar waren de activiteiten gecentraliseerd in de polder Mastenbroek. Diverse boerenbedrijven, een galerie, een school, een kerk en een (aardbeien)kwekerij openden vol enthousiasme hun deuren.

Feestelijke openingen.
Ook zat er een feestelijk tintje aan de dag met de diverse openingen. Om 9.00 uur werd het Poldervisieplan overhandigd aan gedeputeerde Theo Rietkerk door Polderbelangen Mastenbroek. Om 10.00 uur werd de dag feestelijk geopend bij de Geallery van Gea Kok, hier werd tevens de mobiele expositie van Nationaal Landschap IJsseldelta onthuld. Een uurtje later om 11.00 uur verhuisde het hele gezelschap naar de zorgboerderij van de familie Pelleboer aan de Oude Wetering. Hier werd een heuse skybox met loopbrug naar een uitkijkpunt geopend. 's Middags werd de rode loper uitgerold voor de hoofdrolspelers van de soap `Verboden Liefde'. Deze IJsseldelta Soap beleefde niet alleen haar première maar kreeg ook eindelijk ideeën voor een passend einde. De volledige soap is binnenkort te zien op de website www.nlijsseldelta.nl.