Graphic Design Festival Breda


BREDA, 20100428 -- Het programma is compleet, de aanmeldingen voor de Bootcamp gesloten, het programmaboekje gedrukt en er worden al veel Adbusts ge-upload op de website. Nog even en dan gaat het Graphic Design Festival Breda (GDFB) van start! Van 8 t/m 30 mei staat Breda in het teken van grafisch ontwerp. Een posterroute door het centrum, Designer Toys XL in het Valkenbergpark, projecties op gebouwen en verschillende exposities die gratis te bezoeken zijn; zomaar een greep uit het programma van GDFB.

GDFB presenteert verschillende projecten in de openbare ruimte die je laten nadenken over je persoonlijke link met grafisch ontwerp. Grafisch ontwerpers hacken, remixen, samplen en coderen beeld, informatie en interactie. Het publiek wordt verrast en professionals geïnspireerd.

Voorafgaand aan het festival organiseert GDFB een Bootcamp. OpenFrameworks richt in Breda een lab in, waarin een van tevoren geselecteerde, internationale en getalenteerde groep jonge ontwerpers aan de slag gaan. De resultaten van de Bootcamp worden tijdens het festival gepresenteerd.

Er zijn tijdens GDFB maar liefst negen exposities te bezoeken en vier werken te bekijken in de openbare ruimte. Daarnaast is een seminar met een internationale groep sprekers ook onderdeel van het programma. Jongeren van 12 t/m 21 kunnen meedoen aan een Adbust wedstrijd, waarvan de resultaten nu al op de website, maar straks ook in één van de exposities te zien zijn. Het festival wordt 8 mei geopend met een feestje in Mezz met Le Le e.a.

Maar nog voordat het festival begint is er op de website van GDFB al van alles te zien en lezen. Zo zijn er "behind the scenes" filmpjes en interviews met ontwerpers door GDFB.tv, kunnen bezoekers hun eigen festivalplanning maken middels Mijn GDFB en kan men de Adbusts die ge-upload zijn bekijken en beoordelen.

Meer dan 150 internationale grafisch ontwerpers werken mee aan dit unieke festival, waaronder: Karsten Schmidt (DE), Roel Wouters & Luna Maurer, Zach Lieberman (US), LUST, Staynice, Hedof, Pierre Vanni (FR), Harmen Liemburg, Lesley Moore, EDHV, Underware, Hansje van Halem, Autobahn, Studio Smack, Laikafont (CH), Fabrica (IT), Greytones, Julien Vallée (FR), Peter Lundgren (SWE), Postlerferguson (GB). Graphic Design Festival Breda

08 - 30 mei 2010
www.graphicdesignfestival.nl

Graphic Design Festival Breda





Ingezonden persbericht