Ingezonden persbericht


Roze I amsterdam Giro Card hele maand mei geldig

Op zaterdag 8 mei 2010 start de Giro D'Italia in Amsterdam. Voor bezoekers heeft Amsterdam Toerisme & Congres Bureau (ATCB) een speciale I amsterdam Giro Card samengesteld die de gehele maand mei geldig is. Naast de gebruikelijke inhoud omvat de kaart een handige Let's Go Giro-gids met informatie over de Giro d'Italia en de leukste fietsplekken en activiteiten in de Metropool Amsterdam. De I amsterdam Card krijgt voor deze gelegenheid een roze jasje, de kleur van de Giro d'Italia.

De Let's Go Giro-gids biedt de Giro Card-houder concrete suggesties voor uitstapjes en excursies die geïnspireerd zijn op de Giro en een overzicht van de extra aanbiedingen voor houders van de I amsterdam Giro Card. Dit zijn kortingen van minimaal 25 procent en gratis gimmicks zoals een Italiaanse cocktail bij restaurant Fifteen, een Rembrandt-fietsroute bij het Amsterdams Historisch Museum en een espresso of cappuccino bij Tassenmuseum Hendrikje. De I amsterdam Giro Card is vanaf 1 mei exclusief verkrijgbaar via de VVV vestigingen van ATCB. Deze speciale editie van de Card kost ¤ 48,00 en heeft een geldigheidsduur vvan 48 uur. De houders van de kaart genieten uiteraard ook de voordelen van de 'gewone' I amsterdam Card: gratis toegang tot 30 musea, gratis rondvaart door de grachten, gratis openbaar vervoer, 50 procent korting op parkeren en 25 procent korting bij diverse attracties en restaurants.

GiroMania! In Amsterdam

Naast de start op 8 mei vertrekken op zondag 9 mei en maandag 10 mei de etappes vanuit Amsterdam. De hele maand mei staat Amsterdam dit jaar daarom onder de naam 'GiroMania!' geheel in het teken van Italië en de wielerronde. Van 1 tot 10 mei 2010 wordt een reeks fietsactiviteiten en andere festiviteiten georganiseerd om de start van de Italiaanse wielerronde in Amsterdam te vieren. Meer informatie: www.giromania.nl en www.iamsterdam.nl




Ingezonden persbericht