Gemeente Leeuwarden

Nieuw Zaailand zoekt plein met karakter

Het Wilhelminaplein en omgeving ondergaan een ware metamorfose. Dit bijzondere deel van de Leeuwarder binnenstad verdient een plein met karakter. Jong en oud, bewoner of bezoeker; de gemeente Leeuwarden geeft iedereen de kans om mee te denken over de inrichting van het plein.

In opdracht van de gemeente Leeuwarden werkte stedenbouwkundig bureau HOSPER drie basismodellen uit. Deze geven in hoofdlijnen weer hoe het Wilhelminaplein er in de toekomst uit kan zien. Uitgangspunt: een levendige plek waar mensen elkaar ontmoeten, waar ruimte is voor de markt, de kermis of een bijzonder evenement.

Denk mee!
Door uw mening te geven via de enquête op www.nieuwzaailand.nl, laat u de gemeenteraad weten wat u van de basismodellen vindt. Overigens is deze enquête géén verkiezing. U kiest niet voor één model. Maar u kunt per ontwerp aangeven wat u goed of minder goed vindt. Uw ideeën en voorkeuren leggen we samen met die van andere belanghebbenden voor aan de gemeenteraad. De raad kan op basis hiervan een onderbouwde keuze maken voor de inrichting van het nieuwe Wilhelminaplein. Dit kan één van de proefmodellen zijn, maar er kan ook een nieuw inrichtingsmodel worden gemaakt. Klik hier voor de impressies .

Pak die kans, denk mee!
Vul de enquête voor 23 mei in op www.nieuwzaailand.nl

8 mei: inloopmiddag Waagplein (Lange Pijp) Meer weten? Kom zaterdag 8 mei tussen 12.00 en 16.00 uur naar de inloopmiddag op het Waagplein (Lange Pijp). Hier vindt u alle informatie over de verschillende pleinmodellen en kunt u vragen stellen aan de ontwerper.