Gemeente Utrecht

5000ste deelnemer Toerversie Giro Utrecht

De 5000ste deelnemer voor de Toeversie Giro Utrecht op zaterdag 8 mei heeft zich ingeschreven. Tijdens dit unieke evenement kunnen wielrenners grotendeels dezelfde route fietsen als de professionals in de Ronde van Italië op zondag 9 mei. Op deze manier brengt de Ronde van Italië topsport en breedtesport bijeen.

Op 8 mei trekt een groot roze lint dwars door de historische binnenstad van Utrecht, over de voormalig vliegbasis Soesterberg en door de Utrechtse Heuvelrug met de Amerongse berg, met een terugrit door het rivierenlandschap. Er kunnen drie afstanden worden gefietst. Er zijn twee vrije toertochten van 40 en 70 kilometer door het Groene Hart. Tot nu toe zijn er 200 aanmeldingen voor de kortste afstand en 1000 voor de 70 kilometer. De 130 kilometer is veruit favoriet. Deze afstand neemt de deelnemers in peloton met een vaste gemiddelde snelheid van 27 kilometer per uur onder motorbegeleiding door de mooiste plaatsen van de provincie.

In verband met de veiligheid kunnen er maximaal 7000 deelnemers meedoen aan de 130 kilometer. Inschrijven kan via de website tot 3 mei aanstaande: www.toerversiegiroutrecht.nl. Daarna kunnen liefhebbers zich alleen nog inschrijven op de dag zelf bij de Jaarbeurs Utrecht.

Meer informatie over de toerversie is te vinden op www.toerversiegiroutrecht.nl. Informatie over andere activiteiten rondom de Ronde van Italië is te vinden op www.rondevanitalieutrecht.nl.




Gemeente Utrecht