Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Implosie RAF-gebouw op Strijp R

Op zaterdag 8 mei wordt op het terrein Strijp R in Eindhoven het enorme RAF-gebouw geïmplodeerd. De implosie ofwel explosieve demolitie staat gepland om 14.00 uur.

Historie en heden
R is een voormalig industrieterrein van Philips. De activiteiten op Strijp R hebben bijna altijd en volledig in dienst van de productie van beeldbuizen gestaan. Ontwikkelaar en belegger Amvest creëert op Strijp R de komende jaren een unieke nieuwe woonlocatie midden in het stadse leven omring door groen, op een steenworp afstand van landgoed de Wielewaal en het Philips de Jongh park. In de eerste fase, waarvan de verkoop deze herfst start, worden circa 83 woningen en een aantal vrije kavels gerealiseerd.

Implosie RAF-gebouw
Het RAF-gebouw is circa 120 meter lang en 25-30 meter hoog. Met in totaal circa 120 kilogram springstof en circa 700 ontstekers wordt het gebouw geïmplodeerd. Binnen 10 seconden ligt het gebouw plat en na ongeveer vier minuten is alle stof neergedaald. Er is voor een implosie van het RAF-gebouw gekozen, omdat 'gewoon' slopen circa 4-5 maanden zorgt voor stof, trillingen, geluid en overlast voor omliggende bedrijven en bewoners. De implosie is een veel snellere en minder milieubelastende sloopmethode.

Betrokken bedrijven
Naast Amvest hebben ook Van Liempd Sloopbedrijven uit St. Oedenrode, Van Nielen Bouwmanagement uit Eindhoven, Roller Sprengtechnik uit Wuppertal (Duitsland), alle in nauwe samenwerking met de gemeente Eindhoven, een belangrijke rol gespeeld bij de totstandkoming van de implosie.

Programma 8 mei 2010
De implosie vindt op 8 mei om 14.00 uur plaats. Vanaf 12.30 zullen omliggende wegen van het terrein Strijp R afgesloten zijn. Er worden circa 12.000-15.000 bezoekers verwacht. De beste manier om het terrein te bereiken is te voet of met de fiets of met het openbaar vervoer. Parkeren kan eventueel in de parkeergarage van Strijp S, waar vandaan het ongeveer tien minuten lopen is naar Strijp R.

# Einde persbericht #