Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bicycle Film Festival komt naar Amsterdam -- 8 mei 2010 Fietsfilms op het grote scherm van Pathé Tuschinski

dinsdag 26 april - Voor het eerst in haar tien jarige bestaan komt het internationale Bicycle Film Festival naar Amsterdam. Op uitnodiging van Mediamatic toont het Bicycle Film Festival een selectie van de beste internationale fietsfilms in de grote zaal van Pathé Tuschinski op zaterdag 8 mei 2010. 'Het is altijd al een droom geweest om het festival naar Amsterdam te brengen, we zijn trots om eindelijk het festival te houden in de stad van de fietsen,' aldus Brendt Barbur (organisator Bicycle Film Festival).

Het programma op 8 mei:

Programma 1 | 18.30 Urban Bike Shorts, een collectie van zeventien korte films zoals Anima d'Acciaio (Soul of Steel), Giovanni Pelizolli "Diocc" en Ski Boys, geregisseerd door Benny Zenga.

Programma 2 | 20.30 Tour Des Légendes, (NL 2003, 68 min.) een Nederlandse productie van regisseur Erik van Empel die in de annalen van de Tour de France wordt gezogen om de geschiedenis van de mooiste race ter wereld vast te leggen.

Programma 3 | 22.30 Where Are You Go (Canada 2009, 60 min), een documentaire over een vier maanden durende fietstour van Cairo naar Kaapstad, en route met Tour d'Afrique, 's werelds langste fiets race en expeditie. Regie: Benny Zenga & Brian Vernor.

Het Bicycle Film Festival is een toonaangevend evenement over Urban Bike Culture. Vanaf de roots in New York City is het festival uitgegroeid tot een gevarieerd festival met muziek, kunst en film. Dit jaar worden er wereldwijd 300.000 mensen verwacht in meer dan dertig steden over de hele wereld.

Kaarten voor het festival zijn te koop via www.pathe.nl of aan de kassa van Pathé Tuschinski. Entree bedraagt 11 euro per film programma. Het film ticket geeft tevens gratis toegang tot de Sur Place tentoonstelling in de Mediamatic Bank.

Opening tentoonstelling Sur Place
Op zaterdag 8 mei gaat ook de tentoonstelling Sur Place, over urban bike culture, van start in de Mediamatic Bank. Er is muziek, kunst een goldsprint-race en een indoor fietsbaan. Sur Place is geopend van 8 mei t/m 22 augustus 2010.




Ingezonden persbericht