Ingezonden persbericht


Persbericht:

Lezing Tibetaans Boeddhistische leraar Gelek Rimpoche in Nijmegen

Nijmegen, april 2010 - Op zaterdag 8 mei aanstaande zal de Tibetaans Boeddhistische leraar, lama Gelek Rimpoche, een lezing geven in het Jewel Heart centrum aan de Hatertseveldweg te Nijmegen. De titel van de lezing is 'Angst transformeren tot liefde'. De lezing is onderdeel van het voorjaarsbezoek van Gelek Rimpoche, dat naast diverse lezingen ook twee lesretraites in Nijmegen omvat.

Gelek Rimpoche is de voornaamste leraar van Jewel Heart. Hij werd in 1939 geboren in Tibet en vluchtte in 1959 naar India, waar hij ging werken voor de Tibetaanse regering in ballingschap. Eind jaren zeventig werd hem gevraagd in het Westen les te geven. Hij komt tweemaal per jaar naar Nederland.

Jewel Heart is een internationale, westerse organisatie die staat in de rijke traditie van het Tibetaans boeddhisme. Haar belangrijkste doel is het doorgeven van deze wijsheid op een manier die aansluit bij de westerse cultuur. Het boeddhisme richt zich op het ontwikkelen van liefde en wijsheid in het dagelijks leven.

Jewel Heart is een door de Dalai Lama erkend Tibetaans-boeddhistisch instituut dat is aangesloten bij de BUN.

Lezing: Angst transformeren tot liefde
Door: Gelek Rimpoche
Datum en tijd: zaterdag 8 mei, 13.00-15.00 uur
Plaats: Jewel Heart centrum, Hatertseveldweg 284, Nijmegen Bijdrage in de kosten: E 5,-

Voor meer informatie: www.jewelheart.nl