Ingezonden persbericht


Tijdens Moederdagmarkt culinair genieten op 'Anton Wachter Proefplein'

Op zaterdag 8 mei is Harlingen het kloppend hart van Noord West Friesland en kun je volop genieten van het Harlinger stadsleven. Naast de wekelijkse warenmarkt zullen er rond de vijftig standshouders deelnemen aan de Moederdagmarkt waar je lekkere en aparte artikelen tegen het lijf kunt lopen.

Ambachtelijke producten
Het aantal deelnemers met ambachtelijke producten op de markt groeit gestaag. Op de moederdagmarkt staat bijv. een kraam met ambachtelijk bereide olijven, tapenade, pasta, mediterraan brood en franse worst uit de Provence. Andere opvallende deelnemers zijn o.a. stands met handgemaakte Fudges, chocolade- en suikerwerk, natuurlijke zeepjes en aanverwante artikelen, landelijke woonaccessoires, kookartikelen, tuinplanten en sieraden van zoetwater parels.

moederdag.jpg

Workshop Hoedjes versieren (voor kids)
De HOV Moederdagactie staat dit jaar in het teken van een versiert Hoedje! Voor de jongere bezoekers (6 tot 12 jaar) is er tijdens de markt ter hoogte van de Groenlandsvaarder een workshop hoed versieren. Tegen een vergoeding van ¤ 2,- krijgen de deelnemers een hoed die zij met de aanwezige materialen mogen versieren en natuurlijk hun fantasie de vrije loop laten. Anneke Langenberg, van 'Hoedenatelier Eltsenien' uit Leeuwarden, zal de workshop Hoedjes versieren begeleiden.

Anton Wachter Proefplein
Harlingen staat bekend om haar veelzijdigheid aan smaakvolle eetgelegenheden. Tijdens de markt wordt ook het Harlinger Preuvenement gehouden. Een aantal horeca ondernemers presenteert zich rondom het 'Anton Wachter Proefplein'. Hier kun je tegen een kleine vergoeding proeven van ieders specialiteiten, huisgemaakte delicatessen en informatie inwinnen over het aangebodene assortiment.

Smullen, Smoek en Stads
Lekker rondstruinen tussen de monumentale panden van kraam naar winkel, smullen van tongstrelende lekkernijen, een terrasje pakken en genieten van de smoeke Harlinger cultuur! Liefhebbers van lekker eten en het bezoeken van de markt kunnen gerust deze dag uittrekken voor een bezoek aan Harlingen, dé enige zeehavenstad van Friesland!

Met vriendelijke groet,

Activiteitenteam HOV

info@harlingerondernemersvereniging.nl