Evangelische Omroep

VOORBEREIDINGEN OP HUWELIJK ZWEEDSE KROONPRINSES
Blauw Bloed, zaterdag 8 mei om 19.30 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van het EO-royaltyprogramma Blauw Bloed uitgebreid aandacht voor de voorbereidingen op hét koninklijk huwelijk van het jaar. De Zweedse kroonprinses Victoria en Daniel Westling geven elkaar op 19 juni het jawoord. Heel Zweden kijkt reikhalzend uit naar de trouwdag van hun prinses, over precies zes weken. En uiteraard wordt er druk gespeculeerd: over de trouwjurk, de andere koninklijke gasten en de bruidskinderen. Onze eigen prinses Amalia wordt genoemd... Maar ook de kosten van het festijn zijn onderwerp van gesprek. De Zweedse royaltyverslaggeefster Jenny Alexandersson blikt alvast vooruit met Blauw Bloed. Kijk voor meer info op www.blauwbloed.tv

Daarnaast in Blauw Bloed aandacht voor het bijzondere verhaal van de Prinses Irenebrigade. Precies 65 jaar geleden kreeg de brigade de opdracht Den Haag te bevrijden. En zo trok dit regiment als eerste bevrijders de hofstad binnen. Zaterdag wordt dit in Den Haag op bijzondere wijze herdacht in aanwezigheid van Prinses Irene, naar wie de brigade is vernoemd.

Ook volgen we koningin Beatrix, die de afgelopen week in Luxemburg het vernieuwde stedelijk kunstmuseum opende. In het museum hangen veel Nederlandse werken uit de Gouden Eeuw. uiteraard waren ook de groothertog en groothertogin van Luxemburg van de partij. Prinses Máxima bezocht maandag het zogeheten Maankamp. Dit is een vakantiekamp voor kinderen die veel gepest worden. Máxima zag hoe hen wordt geleerd beter voor zichzelf op te komen.

Tenslotte in Blauw Bloed het vervolg in de tweeluik over de schitterende diademen van de Oranjes. De diadeem is de ultieme koninklijke accessoire, met ingelegde saffieren, eeuwenoude parels en niet zelden met onbetaalbare diamanten. Het haarsieraad is letterlijk glitter en glamour ten top.

Dit en nog veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland in Blauw Bloed om 19.30 uur op Nederland 2. Presentatie: Jeroen Snel

NB: dit is de laatste reguliere Blauw Bloed van dit seizoen. Vanaf volgende week start de driedelige serie 'De Bernadottes', over het Zweedse koningshuis.


---
Noot voor redactie,