Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 04-05-2010

WIE WORDT KRUIMELTJE?

Zaterdag 8 mei start de AVRO om 19.00 uur met het nieuwe familieprogramma Wie wordt Kruimeltje? Deze eerste aflevering brengt een registratie van de open audities van de musical Kruimeltje. Daar is in grote getale divers talent op afgekomen. De 'straatschoffies' laten voor het oog van een professionele jury hun kunsten zien. AVRO-presentator Ewout Genemans steunt hen vanaf de zijlijn. "Wie wordt Kruimeltje? is een van de leukste programma's die ik ooit heb gepresenteerd. Ik kan me zeer inleven in de jongens omdat ik vroeger ook veel auditie heb gedaan. Hierdoor zie ik veel van mezelf in hen terug wat het presenteren nóg leuker maakt", aldus Genemans.

De auditie- en workshoprondes die door de AVRO zijn geregistreerd, zijn te zien in de eerste zes afleveringen. De toekomstige Kruimeltjes worden tijdens de auditie- en workshoprondes beoordeeld door een vierkoppige professionele jury. Op zaterdag 19 juni starten de televisieshows met tien finalisten. Tijdens de grote finale op zaterdag 3 juli om 19.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt.

Onder het motto 'We Want Moor' wordt er als onderdeel van de website gezocht naar honden die grappige of acrobatische kunstjes beheersen. Op kruimeltje.avro.nl kan iedereen filmpjes van zijn hond uploaden en bewerken in de 'We Want Moor-mixer'. Ook kan er door iedereen gestemd worden op hun favoriete filmpjes. De leukste filmpjes worden aan het eind van de afleveringen van Wie wordt Kruimeltje? uitgezonden.

Voor meer informatie: kruimeltje.avro.nl.

AVRO, 'Wie wordt Kruimeltje?', vanaf zaterdag 8 mei om 19.00 uur op Z@pp, Nederland 3.