Gemeente Leeuwarden

Persbericht: Eerste bon voor geadopteerde boomkrans

Wethouder Thea Koster reikt op zaterdag 8 mei de eerste kortingsbon uit voor het onderhoud van een boomkrans. Mevrouw Dechesne ontvangt de bon met een waarde van 15 euro.

Bewoners van Huizum-West kunnen in hun straat een boom met boomkrans 'adopteren' (de boomkrans is de zwarte grond rondom de boomstam). De bewoner is verantwoordelijk voor de geadopteerde boomkrans; hij verwijdert zwerfafval en ongewenste planten en geeft de planten indien nodig water. 'De zorg voor een boomkrans geeft een verzorgd, gevarieerd en kleurrijk straatbeeld', aldus initiatiefnemer Albert Hahn. Als de bewoner voor 30 euro aan plantenmateriaal aanschaft, ontvangt hij een korting van 15 euro. Begin juli ontvangen de eigenaren van de drie mooiste boomkransen een tuinwaardebon.

Het boomkransenproject is een idee van Albert Hahn. Voor het project ontving hij een Wijkwaardebon ter waarde van 1.500 euro van de gemeente Leeuwarden. Deze bon vergoedt de kosten van de uitvoering van het idee.

De wijkwaardebon is onderdeel van het project Wijkidee. Met dit project stimuleert de gemeente Leeuwarden de leefbaarheid in de wijken. Bewoners kunnen ideeën indienen die het wonen en leven in de wijk prettiger maken. Een belangrijke voorwaarde is dat er draagvlak is in de wijk en dat bewoners zelf betrokken zijn bij de uitvoering.

Op dit moment werken de bewoners van de wijken Camminghaburen, Huizum-West, Bloemenbuurt/Oldegalileën, Aldlân-Oost, Nylân, Bilgaard en Valeriuskwartier aan de uitvoering van ongeveer 70 wijkideeën.