Showroomsales.nl - Het platform voor de woonbranche


De woonbranche biedt zijn overjarige showroommodellen nu voor heel Nederland op één website

WEESP, 20100508 -- Na anderhalf jaar voorbereiding is deze maand de website Showroomsales.nl online gegaan met een specialistische marktplaats voor gedateerde showroom modellen uit de woonbranche. Meubelzaken, slaapkamer-, sanitair-, tuin- en keukenleveranciers kunnen hun toonzalen nu sneller van de nieuwste modellen voorzien doordat ze de oude modellen makkelijker kwijt raken.

Het concept voor deze website is bedacht door Bibiana Haas te Weesp, oprichtster en sales manager van www.showroomsales.nl. Zij heeft zelf de nodige ervaring in de sanitaire groothandel en het ontwikkelen van websites. Anderhalf jaar geleden discussieerde ze in de familiale sfeer over de neergang in de woonbranche waar de crisis al snel voelbaar was. Mensen oriënteren zich langer en laten zich in deze neergaande conjunctuur steeds hogere kortingen voorrekenen. Dat werd nog versterkt door de opkomst van internet waar het voor de consument steeds makkelijker geworden is om prijzen te vergelijken en weloverwogen keuzes te maken.

Showroomsales.nl geeft een antwoord op beide ontwikkelingen. Het biedt de fysieke winkels meer armslag in het presenteren van de nieuwste modellen en ontwikkelingen terwijl tegelijk hun virtuele aanwezigheid op internet wordt versterkt. De uitgekiende winkelier in de woonbranche bereikt op deze manier zowel de koopjesjager als de modebewuste en kieskeurige consument.

"Anderhalf jaar geleden zat ik met mijn broer te brainstormen", vertelt Bibiana, "hij zit al 20 jaar in de woonbranche en heeft twee slaapspeciaalzaken gehad. Zelf had ik met mijn ex-man een groothandel in sanitair met bijbehorende webwinkel. Maar ook al was ons concept goed doordacht het was vorig jaar geen gemakkelijk jaar om een krediet los te peuteren bij een bank. Banken willen nu forse rendementen zien, in kleine kredieten zijn ze niet geinteresseerd."

Showroomsales.nl is gebouwd met Open Source software door Dolphiq te Baarn. Bibiana is vol lof over hun ondersteuning. "Eigenlijk heb ik er collega's bij, ze denken vooruit. Ik was er de laatste maanden kind aan huis, bijna dag en nacht mag je wel zeggen, van het e-mailverkeer alleen al kunnen we een boek uitgeven." De site is nog volop in ontwikkeling, Dolphiq ontwikkelt zelf nog steeds nieuwe functionaliteiten om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de wensen van de adverteerders.