De Melkweg

PERSBERICHT - MELKWEG AMSTERDAM

YO, TAMBIEN - IK OOK

Melkweg Cinema organiseert minidebat over vooroordelen rond Downsyndroom.

Melkweg Cinema ( zaterdag 8 mei ( 19.00 uur ( E 6 / E 5

Met een prachtige film en een mini debat besteedt Melkweg Cinema zaterdag 8 mei uitgebreid aandacht aan het Downsyndroom; de beeldvorming, de verwachtingen en de obstakels die hiermee gepaard gaan.

Als onderdeel van Semanita de Cine Español - een voorproefje op het festival van de recente Spaanse film Semana de Cine Español in mei - wordt eerst de voorpremière van YO, TAMBIEN vertoond. Dit verrassende sociale drama draait om de 34-jarige Daniel uit Servilla; de eerste Europese man met het syndroom van Down met een universitair diploma. Als Daniel een nieuwe baan krijgt, ontmoet hij de vrijgevochten collega Laura. Hun vriendschap trekt de aandacht van vrienden en familie, die het problematisch vinden als Daniel verliefd wordt op Laura. YO, TAMBIÉN is het debuut van schrijf- en regieduo Álvaro Pastor en Antonio Naharro.

Aansluitend aan en geïnspireerd door de film zal er een debat plaatsvinden over de beeldvorming, de verwachtingen en de obstakels waar mensen met het Downsyndroom mee te maken hebben. Onder de panelleden bevinden zich Erwin Wieringa, internationaal consultant en oprichter van stichting De Toekomst, Keturah van Slegtenhorst, bestuurslid van de Vereniging voor Integratie van mensen met het Downsyndroom (VIM) en Conny Kooyman, directeur van de belangenvereniging van mensen met een handicap (LFB). Daarnaast zal Peter Delpeut meepraten, hij is cineast en auteur van het bekroonde boek "Het Vergeten Seizoen'; een indringend portret van een geremd man die, beproefd door de rauwe werkelijkheid, zijn afstand tot de mensen moet opgeven. www.erwinwieringa.nl www.melkweg.nl